Internt Nav-opptak:
- Hører ikke hjemme

I et internt undervisningsopplegg på et Nav-kontor i Oslo, blir de ansatte undervist i Solberg-regjeringens syn på Norges økonomiske utfordringer. Blant problemene som trekkes fram av Nav-legen, er sykmeldinger.

I et internt undervisningsopplegg på et Nav-kontor i Oslo, blir de ansatte undervist i Solberg-regjeringens syn på Norges økonomiske utfordringer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette opptaket viser at skeptiske holdninger mot sykmeldte og fastleger er noe Nav-veiledere gis direkte opplæring i, noe jeg mener er mye mer alvorlig enn en enkeltpersons uttalelser, sier Isak Saltskår til Dagbladet.

Han er veileder på et Nav-kontor i Oslo og reagerer sterkt på at samtlige veiledere her fikk lagt fram Solberg-regjeringens perspektivmelding i en obligatorisk internundervisning i fjor høst.

Dagbladet har nylig omtalt et foredrag holdt av den rådgivende Nav-legen Gudleik Leir. Her kommer overlegen med flere påstander om både arbeidstakere og leger som blant annet har fått Rødt til å rase.

Foredraget Dagbladet nå har fått tilgang til fra det lokale Nav-kontoret i Oslo, er første del av en foredragsserie holdt av den samme koordinerende rådgivende overlegen.

- Forsøk på føringer

Perspektivmeldingen legges fram hvert fjerde år og «drøfter utfordringer for norsk økonomi, offentlige finanser og for videreføring av de norske velferdsordningene i et langsiktig perspektiv».

Leirs presentasjon har tittelen «Perspektivmeldingen. Betydning for Navs oppfølging og brukere» og går grundig gjennom utfordringene Solberg-regjeringen pekte på for Norges økonomi i åra framover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer