- Internt oppgjør bak knivstikking

Offeret hadde besøksforbud mot en av de siktede.

STUKKET NED: En mann ble stukket ned i Kristiansand sentrum i formiddag. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
STUKKET NED: En mann ble stukket ned i Kristiansand sentrum i formiddag. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Politiet tror et internt oppgjør ligger bak knivstikkingen i Kristiansand i formiddag. Mannen som ble stukket er utenfor livsfare. Han hadde forbud mot å oppsøke en av dem som nå er siktet for å ha stukket ham.

To menn, den ene i 20-årsalderen og den andre i 50-årene, ble pågrepet etter at en mann ble stukket flere ganger med et stikkvåpen i Kristiansand sentrum mandag formiddag.

Vitner har beskrevet våpenet som en sabel eller en større kniv. Politiet har foreløpig ikke funnet våpenet, og vet derfor ikke hva som ble brukt.


Kristiansand tingrett avsa i fjor høst besøksforbud mot 29-åringen. Bakgrunnen var at den 39 år gamle mannen som nå er pågrepet var bekymret for at 29-åringen skulle skade ham, skriver Fædrelandsvennens nettutgave.

Utenfor livsfare

- Det var en konfrontasjon hvor tre menn var involvert. Alle er fra Midtøsten. Hva slags relasjon de eventuelt har til hverandre, kan vi ikke kommentere, sier politiadvokat Geir Magne Søfteland i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om hendelsen i Kirkegaten, midt i Kristiansand sentrum, klokken 11.45 mandag. Den 30 år gamle mannen ble brakt til Sørlandet sykehus.

- Han ble stukket flere ganger, men skal være utenfor livsfare. Han var til operasjon mandag ettermiddag, sier Søfteland.

Flere vitner

Det var en rekke vitner til det som skjedde. Flere skal ha beskrevet hendelsen som voldsom.

- Det var to menn som sloss med en annen. De slo ham i bakken og hoppet på hodet hans. Jeg gikk imellom dem for å prøve og stoppe slåsskampen. Jeg tror de stakk ham med noe, for det blødde gjennom buksene hans. Mye blod kom fra hodet hans. Jeg fikk ham til å sette seg ned, og vi prøvde å stoppe blødningen. Så kom ambulansen, sier vitnet Reno Berman til Fædrelandsvennens nettutgave.

Et annet vitne opplyser at de involverte også har kranglet tidligere. De skal ha hatt en konflikt gående over lengre tid, noe politiet bekrefter.

De antatte gjerningsmennene var ikke avhørt mandag ettermiddag. Flere av vitnene har derimot forklart seg om hva de så.

- Det hjelper oss å danne oss et bilde av hva som har skjedd. Vi håper å snakke med den fornærmede så snart som mulig, sier Søfteland. (NTB)