Internt opprør: - Helt uforståelig

Det er motstand på grasrota i Oslo SV etter vraking av stortingsrepresentant Petter Eide. En rekke lokallag vender seg mot nominasjonskomiteen. I bakgrunnen lurer maktkamp om SVs ledelse på lang sikt.

KJEMPER: Petter Eide har fått stor støtte i Oslo SVs lokallag etter at nominasjonskomiteen foreslår å vrake ham. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KJEMPER: Petter Eide har fått stor støtte i Oslo SVs lokallag etter at nominasjonskomiteen foreslår å vrake ham. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- For oss er det overraskende og helt uforståelig at det foreslås å vrake en sittende stortingsrepresentant som har gjort mye for vår del av dalen, og som har stor støtte i organisasjonen, sier Alejandro Decap, nestleder i Grorud SV til Dagbladet.

Nominasjonskomiteen i Oslo SV vraket tidligere i høst stortingsrepresentant Petter Eide fra lista neste til neste års stortingsvalg.

I Grorud SV etterlyser man en begrunnelse for at nominasjonskomiteen ikke ønsker Eide med videre:

- At valgkomiteen vraker en kandidat som Eide uten en god begrunnelse er ikke positivt, for å si det slik. Det er problematisk. Det var ingenting som skulle tilsi at Eide skulle bli vraket. Han har bred støtte i Oslo SV, det viser møtene i lokallagene, sier Decap videre.

Varslet kamp

En svært overrasket Eide varslet straks kamp etter vrakingen.

Kari Elisabeth Kaski er selvskreven listetopp i innstillingen fra valgkomiteen. Det legges samtidig opp til kappestrid mellom tidligere SU-leder Andreas Sjalg Unneland og Marian Hussein, som var første på Stortinget i hijab, om andreplassen på lista.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer