Internt rollebytte i WGI

Sentral aktør overtok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

WGI melder at hele selskapsstrukturen er solgt til internasjonale forretningsmenn. Dokumenter Dagbladet har viser at det snarere er snakk om et internt rollebytte.

Det har i de siste dagene vært varslet at investorer har vist interesse for å kjøpe opp hele WGI-systemet.

I går sendte WGI ledelsen ut en pressemelding der det ble fortalt at en gruppe internasjonale forretningsmenn ledet av den sveitsiske finansmannen Jost Steinbruchel hadde overtatt hele strukturen, inkludert de påstått 220 000 norske medlemmene.

Det store rollebyttet

-  Vi er veldig begeistret. Vi har sett lenge på denne virksomheten. Kjøpet av WGI er et stort element i vår globale strategi. Vi var på utkikk etter en Internett virksomhet med en stor medlemsbase innen nett-gambling, sier Jost Steinbruchel i pressemeldingen.

Offentlige dokumenter som Dagbladet har funnet i britiske registre, viser imidlertid at Jost Steinbruchel slett ikke kommer inn fra utsida.

Steinbruchel har sittet som en meget sentral aktør i WGI i alle fall fra mars 2003. Det sier kjøps-pressemeldingen som ble sendt ut i går ingenting om.

Tvert om, Greg Kennedy forteller i pressemeldingen at Steinbruchel gruppens inntog er en massiv mulighet til å utvikle WGI som en del av en større gruppe med større ressurser og bedre infrastruktur.

Ikke ny i WGI: Dette dokumentet fra firmaregisteret i England viser at WGIs nye eier slett ikke er ny i WGI-sammenheng.
Ikke ny i WGI: Dette dokumentet fra firmaregisteret i England viser at WGIs nye eier slett ikke er ny i WGI-sammenheng. Vis mer

«Nye» WGI

Steinbruchel lover i pressemeldingen også at alle betalingsproblemer skal løses, at alle norske medlemmer får aksjer i et nytt selskap og at «nye» WGI skal bli verdens største internettselskap. Løfter medlemmene har fått gjennom flere år allerede.

WGI skulle etter planen ha lagt ned aksjespillet med et fiktivt aksjeselskap i går. Dagen før nyhetene om Steinbruchels påståtte inntog ble spillet plutselig forlenget i første omgang med ei uke.

Gårsdagens løfte om at alle som kjøper fiktive aksjer, får like mange aksjer i Steinbruchels selskap har gitt økt aktivitet på den fiktive børsen i WGI.

Mange selskaper

WGI-systemet er ikke basert på ett, men på svært mange selskap i svært mange land. Det har derfor vært vanskelig å finne ut hvem som egentlig eier World Games Inc. Sentralt står imidlertid selskaper i Singapore og England.

Jost Steinbruchel, som ble «ny» eier av WGI i går, er imidlertid ikke ny i WGI-sammenheng. Faktisk var han det aller første styremedlem i selskapet World Games Leisure PLC, som seinere har skiftet navn til Leisure Holdings PLC.

Han ble registrert som styremedlem 2. juni 2003. Gregory David Young, president i WGI, kom inn som nr. 2 i styret dagen etter.

I dag sitter de to alene i styret for dette holdingselskapet sammen med Gregory James Kennedy og hans datter.

WGI svarte ikke på henvendelser fra Dagbladet i går.

TOPPSJEF: Gregory James Kennedy, toppsjef i WGI, forteller i en pressemelding at Steinbruchel gruppens inntog er en massiv mulighet til å utvikle WGI.