Interpol advarer mot Kadhafi-kabalen

Interpol har sendt ut en internasjonal advarsel mot 16 personer fra Libya, inkludert Kadhafi, familien og andre støttespillere.

INTERPOL ADVARER:  mot Kadhafi og 14 av hans menn, pluss en kvinne. Foto: Jason Shenez, EPA
INTERPOL ADVARER: mot Kadhafi og 14 av hans menn, pluss en kvinne. Foto: Jason Shenez, EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det internasjonale kriminalpolitiet har i dag sendt ut en advarsel til alle deres 188. medlemsland med ønske om at de stenger grensene sine for Kadhafi og det Interpol regner som hans 15 støttespillere.

Interpol, som er opptatt av trygghet for sivilbefolkningen og dermed også av kamp internasjonal terrorisme, ser ikke med blide øyne på utviklingen i landet.

Interpol begrunner advarselen med at Kadhafi og hans støttespillere «enten er involvert eller konspirerer til angrep, inkludert flybombardement, mot den sivile befolkningen» i Libya. Libya er selv medlem av Interpol.

- Fare for samfunnet Det er en såkalt «oransje advarsel», som Interpol bruker minst av alle deres fargekoder. Den gis når en person eller en gruppe personer regnes som en trussel mot samfunnet.

- Vår første prioritet er å prøve å beskytte befolkningen i Libya og alle andre land hvor disse personene kan reise til, eller flytte deres eiendeler, sier generalsekretær Ronald K. Noble i en pressemelding.

Advarer mot sønner og døtre Advarselen er omfattende. Selve oberst Kadhafi er utpekt som den ansvarlige for angrep på demonstranter og gjentatte brudd på menneskerettighetene.

Kadhafis sønner, Hannibal, Mutassim, Saadi, Saif, Khais og Mohammed, samt hans datter Aisha, er på listen over farlige personer. I tillegg til innreiseforbud ønsker Interpol at deres eiendeler blir fryst.

Mutassim er Libyas sikkerhetsrådgiver mens Saadi øverstkommandere for libiske spesialstyrker som er antatt å stå bak angripene demonstranene. Andre som omfattes av innreiseforbudet er Abu Zayd Umar, lederen for den libiske etterretningstjenesten, og forsvarsministeren, generalmajor Abu Bakr Yunis.

Søskenbarn og svigerbror Kadhafis søskenbarn, Sayyid Kadhaf, er også på listen. Han er minstenkt for flere attentat mot Kadhafis politiske motstandere, også for flere mord i Europa på 80-tallet.

FARE FOR SAMFUNNET:  Tidligere FN goodwill-ambassadør Aisha Kadhafi, er strippet for sine verv og figurerer nå på Interpols oransje advarsel.
FARE FOR SAMFUNNET: Tidligere FN goodwill-ambassadør Aisha Kadhafi, er strippet for sine verv og figurerer nå på Interpols oransje advarsel. Vis mer

Kadhafis svigerbror og lederen for den militære etterretningstjenesten, oberst Abdullah Al-Senussi er på listen for å ha beordret bombeangrep mot demonstrantene og mistenkt for bombeattentat mot flere passasjerfly.

Advarselen kan du lese her.

INTERPOL ENGASJERER SEG i Libya (Faksimile)
INTERPOL ENGASJERER SEG i Libya (Faksimile) Vis mer