Interpol etterlyser disse 85 mulige terroristene

- Er farlige for hele verden.

ETTERLYST: Dette er et knippe av personene som er etterlyst av Interpol. Foto: Interpol
ETTERLYST: Dette er et knippe av personene som er etterlyst av Interpol. Foto: Interpol Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Interpol har i dag etterlyst 85 mulige terrorister.83 av dem kommer fra Saudi-Arabia, 2 fra Jemen, og de er etterlyst med navn og bilde i en såkalt «Orange Notice».

Ifølge etterlysningen er de alle sammen knyttet til al-Qaida, og flere av dem skal ha bindinger til terrornettverket i Irak og Afghanistan.

Meldingen er sendt ut til alle de 187 medlemslandene i Interpol, deriblant Norge.- Interpol har aldri tidligere blitt bedt om å advare verden om så mange farlige flyktninger på en gang. Vi vet at det nærmer seg det 16. jubileet for den første bombingen av World Trade Center, og vi må derfor være ekstra oppmerksomme overfor mulige terrorister fra al-Qaida, sier Interpols generalsekretær Ronald K. Noble.Ifølge nyhetsbyrået AP mistenker saudiske myndigheter at mange av dem har planlagt angrep mot blant annet oljeinstallasjoner i Saudi-Arabia, samt at de har skaffet til veie våpen og penger til al-Qaida. De tror alle de 85 skjuler seg utenfor landet.

Flere av mennene kan ha status som flyktninger. De håper at politi i Interpols medlemsland kan hjelpe dem med å få tak i personene, og ønsker samtidig å advare publikum mot dem.- Ved å be om assistanse fra Interpol, håper Saudi-Arabia gjøre folk i våre medlemsland oppmerksomme på at disse mennene er farlige og at virksomheten deres er en sikkerhetsfare ikke bare for Saudi-Arabia og Midtøsten, men også resten av verden, sier Noble i meldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer