ETTERLYSES OVER HELE VERDEN: Muammar Kadhafi, hans sønn Saif al-Islam, og etterretningssjef Abdullah al-Senussi er etterlyst av Interpol. (REUTERS/Interpol)
ETTERLYSES OVER HELE VERDEN: Muammar Kadhafi, hans sønn Saif al-Islam, og etterretningssjef Abdullah al-Senussi er etterlyst av Interpol. (REUTERS/Interpol)Vis mer

Interpol med arrestordre på Muammar Kadhafi

Også sønnen Saif al-Islam og etterretningssjefen Abdullah al-Senussi etterlyses.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Muammar Kadhafi er en rømling som både hans hjemland og den internasjonale straffedomstolen vil ha arrestert og stilt til ansvar for de alvorlige anklagene som er reist mot ham, sier Interpols generalskretær, Ronald Noble, i en uttalelse.

Den internasjonale straffedomstolen gjorde henvendelsen til Interpol torsdag.

- Det er kun et spørsmål om tid når Kadhafi bli arrestert, sier sjefsaktor Luis Moreno-Ocampo hos den internasjonale straffedomstolen, ifølge Reuters.

AU ville ikke arrestere Den internasjonale straffedomstolen utstedte en arrestasjonsordre på de tre allerede i juni, for forbrytelser mot menneskeheten. Nå går altså Interpol ut med en verdensomspennende etterlysning.

Dersom Muammar Kadhafi befinner seg på det afrikanske kontinentet, spørs det likevel om Interpols involvering vil bidra til at den falne diktatoren blir arrestert.

Da den internasjonale straffedomstolen utstedet arrestordre tidligere i sommer, svarte den Afrikanske union (AU) med at de ikke ville utføre arrestordren.

Ukjent tilholdssted Det er fortsatt uklart hvorvidt Kadhafi fortsatt befinner seg i Libya. 69-åringen har gått under jorden, og har ikke vist seg offentlig siden mai. I et lydopptak benekter Kadhafi nylig at han hadde flyktet til Niger.

Det er tidligere spekulert i om han har tatt seg over grensa til Burkina Faso.

I august ble det klart at 32 medlemmer av Kadhafis familie har gått i skjul i Algerie.