SAVNET: Interpol-sjef Meng Hongwei forsvant under en tur til Kina. Her da han holdt åpningstalen på en Interpol-kongress i Singapore i fjor. Foto: AP / NTB scanpix
SAVNET: Interpol-sjef Meng Hongwei forsvant under en tur til Kina. Her da han holdt åpningstalen på en Interpol-kongress i Singapore i fjor. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

Interpol-sjef sendte sin kone bilde av kniv før han forsvant

Interpol-presidenten Meng Hongwei sendte kona si et bilde av en kniv før han forsvant under en tur til Kina, opplyser hun.

Interpol-sjefens kone, Grace Meng, har for første gang uttalt seg offentlig etter at mannen hennes ble meldt savnet. Hun mener at kniv-bildet var ektemannens måte å fortelle henne at han var i fare.

Hun sier videre at noen minutter før han sendte bildet, sendte han kona en melding hvor han skrev «Vent på at jeg ringer deg opp».

Etter dette skal ikke kona ha hørt noe mer fra han og hun sier hun ikke vet hva som skjedde med han.

I varetekt

Søndag kveld norsk tid bekrefter imidlertid kinesiske myndigheter at de har Meng i varetekt.

Han skal være under etterforskning av Kinas antikorrupsjons-byrå, men det er uklart hvilke eventuelle lovbrudd han mistenkes for å ha begått, melder BBC.

Meng ble sist sett etter at han forlot Interpols kontorer i Lyon i Frankrike 29. september for å besøke Kina. Det var hans kone som meldte ham savnet.

Meng har vært Interpols president i to år. Han har også fortsatt posten som viseminister for offentlig sikkerhet i Kina.

KONA: Grace Meng, kona til den savnede Interpol-presidenten Meng Hong-wei, møtte søndag pressen i Lyon. I frykt for sin egen og barnas sikkerhet ønsket hun ikke å vise ansiktet sitt. Foto: John Leicester / AP / NTB scanpix
KONA: Grace Meng, kona til den savnede Interpol-presidenten Meng Hong-wei, møtte søndag pressen i Lyon. I frykt for sin egen og barnas sikkerhet ønsket hun ikke å vise ansiktet sitt. Foto: John Leicester / AP / NTB scanpix Vis mer

Under etterforskning

Den Hongkong-baserte avisen South China Morning Post skrev fredag at Meng er under etterforskning av sikkerhetsmyndighetene i Kina, men det er ikke kjent hvorfor.

Avisen skrev også at Meng ble ført bort av medlemmer fra landets disiplinærkomité umiddelbart etter at flyet han kom med hadde landet i Beijing, og at det er ukjent hvor han befinner seg.

Forsvinningen er den siste i en rekke saker der høytstående tjenestemenn i regjeringsapparatet, milliardærer og selv en av landets største kjendiser har forsvunnet i uker eller måneder før de har dukket opp igjen.