Interpol-sjef sendte sin kone bilde av kniv før han forsvant

Interpol-presidenten Meng Hongwei sendte kona si et bilde av en kniv før han forsvant under en tur til Kina, opplyser hun.

SAVNET: Interpol-sjef Meng Hongwei forsvant under en tur til Kina. Her da han holdt åpningstalen på en Interpol-kongress i Singapore i fjor. Foto: AP / NTB scanpix
SAVNET: Interpol-sjef Meng Hongwei forsvant under en tur til Kina. Her da han holdt åpningstalen på en Interpol-kongress i Singapore i fjor. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Interpol-sjefens kone, Grace Meng, har for første gang uttalt seg offentlig etter at mannen hennes ble meldt savnet. Hun mener at kniv-bildet var ektemannens måte å fortelle henne at han var i fare.

Hun sier videre at noen minutter før han sendte bildet, sendte han kona en melding hvor han skrev «Vent på at jeg ringer deg opp».

Etter dette skal ikke kona ha hørt noe mer fra han og hun sier hun ikke vet hva som skjedde med han.

I varetekt

Søndag kveld norsk tid bekrefter imidlertid kinesiske myndigheter at de har Meng i varetekt.

Han skal være under etterforskning av Kinas antikorrupsjons-byrå, men det er uklart hvilke eventuelle lovbrudd han mistenkes for å ha begått, melder BBC.

Meng ble sist sett etter at han forlot Interpols kontorer i Lyon i Frankrike 29. september for å besøke Kina. Det var hans kone som meldte ham savnet.

Meng har vært Interpols president i to år. Han har også fortsatt posten som viseminister for offentlig sikkerhet i Kina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer