INTERVJUET KRONPRINSEN RETT ETTER BOMBINGEN: Ifølge informasjon fra journalist Tor Sindre Tjomlids digitale kamera, tok han bilde av kronprinsen klokken 15.53, altså 28 minutter etter at bomben gikk av klokken 15.25 på fredag.

Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
INTERVJUET KRONPRINSEN RETT ETTER BOMBINGEN: Ifølge informasjon fra journalist Tor Sindre Tjomlids digitale kamera, tok han bilde av kronprinsen klokken 15.53, altså 28 minutter etter at bomben gikk av klokken 15.25 på fredag. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Intervjuet kronprinsen rett etter bombeattentatet

Bare en snau halvtime etter at bomben gikk av i Oslo kunne journalisten gå rett bort til kronprinsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Journalist Tor Sindre Tjomlid hadde akkurat hørt om bomben på P4-nyhetene da han oppsøkte kronprinsen på et vannskianlegg, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg tok ikke nyheten seriøst. Og jeg turte ikke si noe til kronprinsen. Jeg regnet med at han ville visst det hvis det var noe alvorlig, men han virket helt uberørt, sier Tjomlid.

Han sier at han tenkte at han syntes det var litt rart at han kunne gå rett bort til kronprins Haakon uten at noen stoppet ham.

Ifølge informasjon fra hans digitale kamera, tok han bilde av kronprinsen klokken 15.53, altså 28 minutter etter at bomben gikk av klokken 15.25 på fredag.

Han fikk ikke inntrykk av at kronprinsen var varslet om det som hadde skjedd.

- Han var hyggelig og imøtekommende, han tok seg god tid. Jeg merket ikke noe på ham, det virket ikke som om han hadde hørt noe, sier Tjomlid.

Det var på bakgrunn av at kronprins Haakon var blitt observert ved vannskianlegget, at journalisten ble sendt ut fra avisen for å snakke med ham. Ifølge hans historie var det først etter det korte intervjuet at livvakten spurte hvem han var.

Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke Unni Grøndal som er pressesjef i Oslo politidistrikt.

- Vi kommenterer aldri sikkerheten rundt kongefamilien, bare at det blir iverksatt nødvendige tiltak, sier hun.

(NTB)

INGEN KOMMENTAR: Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke Unni Grøndal som er pressesjef i Oslo politidistrikt.
 - Vi kommenterer aldri sikkerheten rundt kongefamilien, bare at det blir iverksatt nødvendige tiltak, sier hun. 
Her er prinsesse Märtha Louise (f.v.), kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under markeringen på Rådhusplassen til minne om ofrene for terroraksjonene i Oslo og på Utøya fredag 22. juli.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
INGEN KOMMENTAR: Kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet vil ikke kommentere saken. Det vil heller ikke Unni Grøndal som er pressesjef i Oslo politidistrikt. - Vi kommenterer aldri sikkerheten rundt kongefamilien, bare at det blir iverksatt nødvendige tiltak, sier hun. Her er prinsesse Märtha Louise (f.v.), kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit under markeringen på Rådhusplassen til minne om ofrene for terroraksjonene i Oslo og på Utøya fredag 22. juli. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer