SÅNN BLIR VÆRET: De neste ti dagene kan meteorologene melde om sol og regn om hverandre, uten lange perioder med sol og flere finværsdager på rad. Fredrik (8) har her trosset de mørke skyene og valgt å bade likevel. Foto: Thomas  Rasmus skaug / Dagbladet
SÅNN BLIR VÆRET: De neste ti dagene kan meteorologene melde om sol og regn om hverandre, uten lange perioder med sol og flere finværsdager på rad. Fredrik (8) har her trosset de mørke skyene og valgt å bade likevel. Foto: Thomas Rasmus skaug / DagbladetVis mer

Intet knallvær i sikte, men i det fjerne bygger det seg opp en høytrykksrygg

Ferskt tidagersvarsel fra Stormgeo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi kan starte med de dårlige nyhetene. Det ligger et lavtrykk sør i Norskehavet og sender front på front med små lavtrykk innover Norge. Det betyr regn.

Ingen områder i Norge har knallvær i sikte, ifølge tidagersvarselet fra StormGeo. I stedet blir det regn og sol om hverandre.

- Hele landet vil oppleve regn i løpet av denne uka, sier vakthavende meteorolog Ina Ynnesdal i StormGeo.

- Det er ingen som får spesielt fint vær og det er ingen tydelige værvinnere som får flere dager med fint vær på rad, sier Ynnesdal.

- Så det er ikke noe knallsommer i sikte et eller annet sted i løpet av disse ti dagene?

- Nei, ikke inntil videre, dessverre, sier meteorologen.

Denne uka

Sør- og Østlandet vil kunne få noen lengre perioder med opphold og sol, men også der vil det komme regn og bygevær i løpet av uka. Minst fint blir det på Vestlandet, hvor Stormgeo-meteorologen er plassert.

- Vi kan ha korte perioder med sol innimellom bygene, men plutselig så faller hele himmelen ned i hodet på oss. Resten av landet vil kunne få litt lengre perioder med opphold og sol, men det blir veldig vekslende, sier Ynnesdal.

- Det blir vanskelig for folk å forholde seg til det når de skal planlegge ferien sin, nå som det skifter hele tida, sier hun.

- Tidspunktene for når det blir regn og når det blir sol, endrer seg fra dag til dag og i løpet av dagen. Skal folk planlegge noe og dra på tur, må de følge med på varslene og være forberedt på at været kan skifte, sier Ynnesdal.

Meteorologene beskriver været de neste to ukene slik: Av- og på-vær. I det ene øyeblikket regner det, men det neste er det sol.

- Resten av landet får veldig vekslende vær, periodevis regnbyger eller regn, men også perioder der bakken tørker opp og sola titter fram, sier meteorologen.

Neste uke

Lavtrykkene vil fortsette å komme inn fra vest i neste uke også, noe som igjen betyr dårlig vær for Vestlandet. Men også områdene helt opp til Nordkapp kan få mye grått vær til uka.

Kort fortalt blir været mye som i denne uka, vekslende og litt regn, over hele landet.

Men meteorologen ser lys i tunnelen.

- Lyspunktet for neste uke er at høytrykksrygger passere også over landet og vil da kunne gi lettere vær og fint vær over en litt lengre periode enn det vi ser denne uka, opplyser Ynnesdal.

- Denne uka er det bare fronter eller byger, fulgt av fronter eller byger, som pøser på. Det er aldri noen skikkelig pause i byene, men det er det sjanse for i neste uke, med disse høytrykksryggene, sier Ynnesdal.

Temperaturen ser ut til å synke litt og vil stort sett ligge på det som er normalt for en sommer i Norge.

VÆRET DER DU BOR. Dette kartet viser tidagersvarselet.
VÆRET DER DU BOR. Dette kartet viser tidagersvarselet. Vis mer

I faktaboksen kan du lese en grov oversikt over været i din landsdel.