Intet nytt fra Jagland

Ingen nye signaler kom fra Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland etter sentralstyremøtet i dag. Til tross for elendig valg benekter Ap-lederen at partiet er i dyp krise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er ikke inne i noen dyp krise, slo Jagland fast etter møtet. Han likte imidlertid dårlig det som skjedde i valgkampens sluttfase.

- Hvis et parti splittes får det ikke noen flere med seg, sa han, og mente at følelsen av et uenig parti kunne være en årsak til at så mange potensielle Ap-velgere heller valgte å bli hjemme. Selv mente Jagland at han kunne stå oppreist etter det som hadde skjedd.

Sentralstyret ble enige om at det skal foretas en bred analyse av hva som gikk galt fram mot landsstyremøtet i slutten av måneden. Partiet skal også forsøke å danne seg et bilde av hva partiorganisasjonen mener.

Spørsmålet om kontantstøtte kom nok en gang opp, og nok en gang ga Jagland det samme svaret som mange ganger før: Han vil ikke gi noen løfter om å godta kontantstøtten. Først må det forhandles.

- Jeg er enig i at den beste måten å få økt innflytelse på, er å komme i forhandlinger med sentrum slik at velferdspolitikken kan styres inn på et annet spor, sa Jagland.

(NTB)