FORHOLD: De to tidligere redaktørene i den nå nedlagte tabloidavisa News of the World, Rebekah Brooks og Andy Coulson, hadde et forhold Foto: AFP / Leon Neal
FORHOLD: De to tidligere redaktørene i den nå nedlagte tabloidavisa News of the World, Rebekah Brooks og Andy Coulson, hadde et forhold Foto: AFP / Leon NealVis mer

Intimt forhold mellom medietopper avslørt i retten

Samtidig som avisens journalister hacket mobiltelefonene til britiske kjendiser og politikere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to tidligere redaktørene i den nå nedlagte tabloidavisa News of the World, Rebekah Brooks og Andy Coulson, hadde et forhold samtidig som avisens journalister hacket mobiltelefonene til britiske kjendiser og politikere.

Ifølge aktor Andrew Edis betyr det nære forholdet at begge to visste like mye om hvordan de ansatte i avisen skaffet seg nyheter. Forholdet varte i minst seks år, framholdt Edis, som forsøker å overbevise juryen om at både Brooks og Coulson visste om den ulovlige hackingen, som også var rettet mot mobiltelefonen til ei savnet jente som senere ble funnet drept.

- Det Coulson visste, visste også Brooks. Det Brooks visste, visste også Coulson. Det er poenget, sa Edis i retten Old Bailey i London torsdag.

Kjærlighetsbrev Både Brooks og Coulson har avvist at de visste noe om hackingen. At de to har vært elskere ble avslørt etter at politiet fant et word-dokument med et brev fra 2004 på en PC som sto hjemme hos Brooks.

«Du er min beste venn ... jeg forteller deg alt, jeg stoler på deg. Jeg elsker deg, jeg bryr meg om deg», sto det i brevet som Edis leste opp i retten torsdag.

Brevet var sendt fra Brooks til Coulson.

Rettssaken mot de i alt åtte tiltalte ble innledet denne uken og er ventet å vare i flere måneder. På tiltalebenken sitter også Brooks' ektemann, som er tiltalt for å ha holdt tilbake bevis.

Innrømmelser Tre andre redaksjonelle ledere i News of the World har allerede innrømmet at de var involvert i hackingen i tidligere rettshøringer.

Andy Coulson forlot News of the World i 2007 for å bli pressetalsmann for statsminister David Cameron. I januar 2011 måtte han imidlertid gå av som følge av at telefonhackingen skapte store overskrifter verden over.

Brooks har i likhet med Coulson vært redaktør i News of the World, men ble senere sjef for Rupert Murdochs britiske aviskonsern, News International.

(NTB)