Egypt

Invaderes: Minst 500 til sykehus

En plutselig flom førte til at en sverm bestående av tusener av skorpioner krøp inn i folks hjem i Egypt. Mer enn 500 personer ble stukket.

VERDENS FARLIGSTE: «Dødsforfølgeren» - Leiurus quinquestriatus - regnes som verdens farligste skorpion, og er en av 24 skorpionarter som finnes i Egypt. Foto: Milan Zygmunt / Shutterstock / NTB
VERDENS FARLIGSTE: «Dødsforfølgeren» - Leiurus quinquestriatus - regnes som verdens farligste skorpion, og er en av 24 skorpionarter som finnes i Egypt. Foto: Milan Zygmunt / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sørlig provins i Egypt har vært rammet av kraftig regn og flom. I etterkant har tre personer dødd, og mer enn 500 personer blitt innlagt på sykehus etter å ha blitt stukket av skorpioner, melder statlige medier.

De som ble stukket av skorpionene sa at symptomene inkluderte sterke smerter, feber, svette, oppkast, diaré, muskelskjelvinger og rykninger, ifølge The Guardian.

I ettertid har fungerende helseminister Khalid Abdel-Ghafar uttalt til statlige medier at det ikke ble rapportert dødsfall i forbindelse med skorpionstikk. Tre soldater skal ha dødd etter å ha fått elektrisk støt da leiren deres ble oversvømt. Det skriver blant andre New York Times.

- Minst 503 innlagt

Lokale tjenestemenn har uttalt at 103 hjem ble ødelagt, og bilder og videoopptak som sirkulerer i sosiale medier viser oversvømte gater og ødelagte hus, kjøretøy og gårder. Den kraftige nedbøren førte også til strømbrudd, skriver NBC.

INVASJON: Torsdag 17. juni ble Ivar Ellingsen fra Tananger møtt av et ganske spektakulært syn. VIDEO: Privat Vis mer

Men det var svermen av skorpioner som snudde alt på hodet for provinsen. Egypt huser nemlig 24 skorpionarter, som bor i ørkengraver og under steiner. Skorpioner er blant annet kjent for å kunne overleve i ukevis uten mat og vann.

Guvernør Ashraf Attia forteller at stormen tvang skorpionene fra gjemmestedene sine og inn i mange hus over hele provinsen.

- Minst 503 personer ble innlagt på sykehus etter å ha blitt stukket av skorpioner, og alle ble utskrevet etter å ha fått motgift, sier guvernøren.

Sykehusene mottok ekstra motgift da det ble varslet om skorpionsvermen, ifølge BBC.

Leger ble tilbakekalt fra permisjon, og sykehusene ble satt i høy beredskap, melder helsedepartementet i landet.

Dødelig

Den palestinske gule skorpionen - Leiurus quinquestriatus - regnes som verdens farligste skorpion, og er kjent under navnet «dødsforfølgeren».

NYTT KJÆLEDYR: En familie i Tromsø fikk seg en overraskelse da en skorpion plutselig løp over stuegulvet. Klipp: Marie Røssland Vis mer

Mohamed Abdel-Rahman, professor i molekylær teknologi ved Suez Canal Universitetet, sier til New York Times at giften til «dødsforfølgeren» kan drepe et barn.

- Voksne kan også bli syke og dø, avhengig av helse og vekt, sier professoren, som til vanlig studerer skorpiongift, til avisa.

Giften til den arabiske fettstjerteskorpionen - Androctonus crassicauda - kjent under navnet «menneskemorderen», kan drepe et menneske på under en time, melder Al Jazeera.

Mandag sov tusenvis av mennesker utendørs i Aswan mens de prøvde å berge det de kunne fra ruinene etter flommen. Folk demonstrerte utenfor guvernørens kontor over mangelen på elektrisitet, vann og statlig bistand, ifølge avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer