Egypt

Invaderes: Minst 500 til sykehus

En plutselig flom førte til at en sverm bestående av tusener av skorpioner krøp inn i folks hjem i Egypt. Mer enn 500 personer ble stukket.

VERDENS FARLIGSTE: «Dødsforfølgeren» - Leiurus quinquestriatus - regnes som verdens farligste skorpion, og er en av 24 skorpionarter som finnes i Egypt. Foto: Milan Zygmunt / Shutterstock / NTB
VERDENS FARLIGSTE: «Dødsforfølgeren» - Leiurus quinquestriatus - regnes som verdens farligste skorpion, og er en av 24 skorpionarter som finnes i Egypt. Foto: Milan Zygmunt / Shutterstock / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En sørlig provins i Egypt har vært rammet av kraftig regn og flom. I etterkant har tre personer dødd, og mer enn 500 personer blitt innlagt på sykehus etter å ha blitt stukket av skorpioner, melder statlige medier.

De som ble stukket av skorpionene sa at symptomene inkluderte sterke smerter, feber, svette, oppkast, diaré, muskelskjelvinger og rykninger, ifølge The Guardian.

I ettertid har fungerende helseminister Khalid Abdel-Ghafar uttalt til statlige medier at det ikke ble rapportert dødsfall i forbindelse med skorpionstikk. Tre soldater skal ha dødd etter å ha fått elektrisk støt da leiren deres ble oversvømt. Det skriver blant andre New York Times.

- Minst 503 innlagt

Lokale tjenestemenn har uttalt at 103 hjem ble ødelagt, og bilder og videoopptak som sirkulerer i sosiale medier viser oversvømte gater og ødelagte hus, kjøretøy og gårder. Den kraftige nedbøren førte også til strømbrudd, skriver NBC.

Men det var svermen av skorpioner som snudde alt på hodet for provinsen. Egypt huser nemlig 24 skorpionarter, som bor i ørkengraver og under steiner. Skorpioner er blant annet kjent for å kunne overleve i ukevis uten mat og vann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer