Invadert av gresshopper

Folk går med bøtter på hodene i Mauretanias hovedstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gresshoppene har invadert Mauritanias hovedstad Nouakchott. I gatene forsøker barn å jage de flygende insektene vekk med kjepper, mens andre beskytter seg ved å tre en bøtte over hodet, ifølge BBC.

Den jevne duren fra gresshoppene fyller luften over den karrige byen. De slår seg ned i det som finnes av trær og busker og spiser dem opp.

- Vi har ikke mye grønt, og de spiser alt, sier en innbygger til BBCs korrespondent.

Det er tredje gang at gresshoppene slår seg ned i hovedstaden i løpet av de siste månedene, men ifølge FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO kommer landeplagen bare til å bli verre de neste ukene.

I den sørlige delen av ørkenlandet, som har de mest fruktbare områdene, ble alle avlinger og beiteland spist opp i løpet av få timer. Og dette er bare begynnelsen. Ifølge FAO er en ny generasjon gresshopper i ferd med å utvikle seg. Når også disse er på vingene, truer sulten det fattige vestafrikanske landet for alvor.

I Bibelen fortelles det om hvordan Gud lot en gresshoppesverm plage folk i Egypt og ødelegge avlinger. Gresshoppene var én av ti landeplager som rammet Egypt, før Moses og israelittene ifølge Mosebøkene fikk forlate landet.

(NTB)

GRESSHOPPEINVASJON:</B> Gresshoppene var en landeplage allerede i Det Gamle Testamentet. Innbyggerne i Mauretania er sterkt plaget.