Invadert av gresshopper

Folk går med bøtter på hodene i Mauretanias hovedstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gresshoppene har invadert Mauritanias hovedstad Nouakchott. I gatene forsøker barn å jage de flygende insektene vekk med kjepper, mens andre beskytter seg ved å tre en bøtte over hodet, ifølge BBC.

Den jevne duren fra gresshoppene fyller luften over den karrige byen. De slår seg ned i det som finnes av trær og busker og spiser dem opp.

- Vi har ikke mye grønt, og de spiser alt, sier en innbygger til BBCs korrespondent.

Det er tredje gang at gresshoppene slår seg ned i hovedstaden i løpet av de siste månedene, men ifølge FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO kommer landeplagen bare til å bli verre de neste ukene.

I den sørlige delen av ørkenlandet, som har de mest fruktbare områdene, ble alle avlinger og beiteland spist opp i løpet av få timer. Og dette er bare begynnelsen. Ifølge FAO er en ny generasjon gresshopper i ferd med å utvikle seg. Når også disse er på vingene, truer sulten det fattige vestafrikanske landet for alvor.

I Bibelen fortelles det om hvordan Gud lot en gresshoppesverm plage folk i Egypt og ødelegge avlinger. Gresshoppene var én av ti landeplager som rammet Egypt, før Moses og israelittene ifølge Mosebøkene fikk forlate landet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer