Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Invadert av gresshopper

Store gresshopper har invadert Israel. Insektene kom som store skyer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan virke som en kjebnens ironi. Fra bibelen er gresshoppeinvasjon en av de sju landeplagene som Gud lot ramme Egypt. Nøyaktig 11 dager etter at den palestinske lederen Yasser Arafat døde invaderes Guds utvalgte folk av gresshopper.

Store skyer

Både fly og mannskap er satt inn for å stoppe hordene med insekt, ifølge den israelske avisa Haaretz.

Svermene har flyttet seg fra Egypt og til de sørlige delene av Israel. I byen Eilat har det allerede brutt ut full panikk blant innbyggerne.

- Insektene kom som store skyer. Det så ut som en science fiction-film. Det var hundretusener av dem, kanskje millioner, forteller Adi Ben-Yakir, som bor i byen ved Rødehavet, ifølge NTB.

- De spredte seg ut over alle husene i nabolaget, sier han.

Bekjemper

En annen gresshoppesverm ble tidligere på dagen observert ved Dødehavet.

Fly med sprøytemidler har forsøkt å bekjempe plagen siden lørdag morgen, dagen etter at svermene først krysset grensen til Israel fra Sinaihalvøya. Nå håper israelerne at temperaturen skal falle. Når det blir kaldere vil insektene søke mot bakken, og det blir enklere å spraye dem ihjel.

LANDEPLAGE:</B> Gresshoppesvermen rammet i formiddag den sørlige byen Eilat i Israel. Det har brutt ut panikk og fly med sprøytemiddel er satt inn for å drepe innsektene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media