Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Invaderte Costa Rica etter feil i Google

Nicaragua gikk inn i Costa Rica og heiste sitt eget flagg etter å ha sjekket Google-kart.

GRENSETVIST: Nicaragua gikk inn i dette området og hevet sitt eget flagg etter en feil i Google. Teknologigiganten skriver nå på sin blogg at de retter opp feilen. Foto: Google maps
GRENSETVIST: Nicaragua gikk inn i dette området og hevet sitt eget flagg etter en feil i Google. Teknologigiganten skriver nå på sin blogg at de retter opp feilen. Foto: Google maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nicaragua og Costa Rica skilles av grenseelva San Juan-elva. De to mellom-amerikanske landene har imidlertid kranglet om akkurat hvor grensa går i 150 år.

I fjor blusset grensetvisten på nytt opp da Nicaragua lanserte planer om å endre elveløpet, som et svar på liknende planer fra Costa Rica.

Forrige uke ble temperaturen enda høyere i grensetvisten, da Nicaragua gikk inn med militære styrker i Costa Rica. Vel inne på costaricansk område, firte de flagget til Costa Rica og heiste sitt eget.

Bakgrunnen for den militære invasjonen var at revolusjonshelten Edén Pastora visstnok hadde sjekket Google og funnet ut at det costaricanske flagget var på Nicaraguas landområde.

Nå viser det seg imidlertid at Google hadde feil, og Pastore gikk i baret. Google skriver på sin blogg at de skal flytte grensa 2,7 kilometer østover.

Ifølge The Inquirer sier Pastore at skylda ikke er hans, men Googles.

- Jeg har kommet med en offisiell anmodning til Google om at grensene ikke blir forandret, sier utenriksminister Samuel Santos, ifølge nyhetsbyrået AFP.

HODEPINE: Eden Pastora (høyre) forklarte at han invaderte Costa Rica etter å ha sjekket Google-kart. Foto: AFP
HODEPINE: Eden Pastora (høyre) forklarte at han invaderte Costa Rica etter å ha sjekket Google-kart. Foto: AFP Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!