Invalid etter sex-overgrep

En tenåringsjente som er erklært 70 prosent invalid etter at stefaren misbrukte henne gjennom flere år, er tilkjent rekordhøye halvannen million kroner i erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge jusprofessor Peter Lødrup er erstatningen trolig den høyeste som er tilkjent et sexoffer. Men selv om den oppsiktsvekkende dommen blir stående, er det tvilsomt om barnet noen gang får erstatningssummen utbetalt fra sin stefar fordi han har dårlig betalingsevne, sier barnets bistandsadvokat, Jan Tollefsen, til Aftenposten.

Jenta er så syk etter overgrepene at hun tidvis er psykotisk.

Tollefsen sier det var de sakkyndiges grundige rapport som fikk lagmannsretten til å gi barnet den rekordstore erstatningssummen. Rapporten til de to oppnevnte sakkyndige, barnepsykiater Inger Kristin Aase og psykolog Anne Poulsson, viser hvilke katastrofale følger seksuelle overgrep kan få for barn. De bemerker at jenta var frisk og sunn før overgrepene startet, og konstaterer nå at hun er et barn med alvorlige barnepsykiatriske diagnoser og vil ha behov for omfattende barne- og ungdomspsykiatrisk behandling i lang tid fremover, sannsynligvis også i voksen alder.

(NTB)