Edelt metall: Usikre tider gjør gull attraktivt, og gullselskapet Avocet Mining er årets hittil største vinner på Oslo Børs.
Edelt metall: Usikre tider gjør gull attraktivt, og gullselskapet Avocet Mining er årets hittil største vinner på Oslo Børs.Vis mer

Investeringsdirektør holder seg unna gull

Nordeas investeringsdirektør styrer selv unna gullaksjer, men utelukker ikke at gullfesten kan fortsette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Siden nyttår er gullprisen opp nesten 30 prosent, noe som har sendt flere gulleksponerte aksjer til himmels. Investeringsdirektør i Nordea, Robert Næss, styrer likevel unna, skriver Finansavisen.

- På kort sikt er det normalt at hver gang det er litt uro i markedet så stiger gullprisen. På lang sikt er det imidlertid realrenter som er viktigst, sier Næss til avisen.

Han utelukker imidlertid ikke at børsfesten for gullaksjene kan fortsette. Kombinasjonen av lave renter og økt politisk usikkerhet kan ifølge avisen bane vei for videre oppgang.

- På lang sikt skal rentene opp igjen, men foreløpige signaler fra den amerikanske sentralbanken tyder på at rentene forblir lave en stund til. Men dette er noe som plutselig kan endre seg, og det vil uansett overraske når det skjer, sier Næss.

Best på Oslo Børs

Ett av selskapene som har fått merke oppgangen er Oslo Børs-noterte Avocet Mining.

Gruveselskapet henter ut gull i Burkina Faso og Guinea i Afrika, og er så langt i år aksjen som har gjort det best på Oslo Børs. Selskapet tapte ifølge avisen penger både i 2014 og 2015, og har en markedsverdi på under 300 millioner kroner.

Hittil i år har Avocet Mining-aksjen klatret drøye 340 prosent.

Næss har selv vurdert flere gullselskaper, men ikke funnet noen han ønsker å satse på.

- Selskapene er veldig sykliske og de fleste går med store underskudd. Nå er de også blitt veldig dyre, sier Næss til Finansavisen.

Flere nyheter:

Trøndere knuser Oslo Børs
- SAS bør reise en statue av Kjos på Fornebu