Investerte i bilbasert shoppingsenter

Rasmus Hansson (MDG) plasserte sparepengene i shoppingsenter med gigantparkering. - Problemet med kapitalismen er vekstfokuset, sa Hansson i 2013.

EIENDOMSINVESTOR:  Hjemme har Miljøpartiet de grønnes lederfigur Ramus Hansson drivhus med tomater. Men sparepengene var ved årskiftet blant annet plassert i bygningen som huser  nordens største kjøpesenter i Kristiansand. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
EIENDOMSINVESTOR: Hjemme har Miljøpartiet de grønnes lederfigur Ramus Hansson drivhus med tomater. Men sparepengene var ved årskiftet blant annet plassert i bygningen som huser nordens største kjøpesenter i Kristiansand. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag avslørte Dagbladet stortingspolitikernes skjulte aksjeformuer, etter at Skatteetaten åpnet aksjonærregisteret for innsyn. Dagbladet har funnet flere aksjebeholdninger til seks stortingsrepresentanter som er så store at de skulle vært innrapportert til Stortingets register over økonomiske interesser. Men det har ikke disse seks gjort.

En av dem er talsperson og Stortingsrepresentant for Miljøpartiet de grønne, Rasmus Hansson. I registeret har han stått oppført med «ingen registreringspliktige interesser». Det stemmer ikke, viser Dagbladets undersøkelser av aksjonærregisteret, slik det så ut 31. desember 2014.

Hansson eide da 77 168 aksjer i eiendomsselskapet Storebrand Private Investor ASA. Aksjeporteføljen var på det tidspunktet verdt over 570 000 kroner.

4000 gratis parkeringsplasser Dermed hadde stortingsrepresentanten som taler varmest for redusert forbruk, plassert sine egne sparepenger i shopping landet rundt. I mars i år var 41,7 prosent av selskapets investeringer i butikk- og handels-eiendommer, oppgir selskapet i sin kvartalsrapport.

Den største investeringen er i Barstølveien Eiendom AS, som eier 24 098 kvadratmeter med kjøpesenter i tilknytning til Sørlandssenteret i Kristiansand. Senteret har 4000 parkeringsplasser uten parkeringsavgift og er et klassisk bilbasert kjøpesenter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.