VALUTA: Investor Aage Thoresen har gått på en smell i valutamarkedet, men det skremmer ikke AKA-eieren. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VALUTA: Investor Aage Thoresen har gått på en smell i valutamarkedet, men det skremmer ikke AKA-eieren. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Investor fra Hønefoss har gått på en lei valutasmell

Kronekursen har ikke gått Aage Thoresens vei i det siste, men det skremmer ikke investoren fra Hønefoss som har skuffet inn mange hundre millioner kroner de siste årene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For hvert øre eurokursen beveger seg, betyr det 1,3 millioner kroner for Aage Thoresen og AKA, skriver Finansavisen i dag.

Så langt i år har dette veddemålet betydd et tap på 80 m illioner kroner for Hønefoss-investoren i forhold til budsjett.

Påvirker ikke humøret - Hvis du lot humøret svinge avhengig av om det gikk 5 øre den ene eller andre veien, da ville det blitt mye turbulens, sier Thoresen til avisen.

Valutasmellen har så langt i år fjernet omtrent hele overskuddet fra resten av virksomheten, og ved utgangen av august satt Aage Thoresen og AKA igjen med et resultat før skatt på fattige 3,2 millioner kroner.

Det er over 60 millioner kroner bak budsjettet, men Thoresen gråter ikke.

Verre før - For noen år siden var det mye verre. Da tapte vi mer enn 200 millioner på valuta, sier Thoresen, som har et godt håp om at det vil snu seg.

Selskapet investerer i terminkontrakter som rulleres hele tiden, og har så langt måttet ut med omtrent 40 av de 80 millionene. Eksponeringen er lik, slik at fortjenesten ikke blir mindre, hvis det snur, skriver Finansavisen.

Milliardoverskudd Thoresen eier og driver AKA, som investerer stort i eiendom. AKA og Thoresen har også vært den viktigste støttespilleren for Hønefoss ballklubb.

I 2012 hadde AKA AS driftsinntekter på 208 millioner kroner og et resultat etter skatt på 508 millioner kroner, etter netto finansinntekter på 415 millioner kroner. Året før var resultat etter skatt på 541 millioner kroner. Det året var netto finansinntekter på 480 millioner kroner.

Etter et underskudd på 163 millioner kroner i 2008 har AKA de siste fire årene hatt et samlet resultat etter skatt på over 1,3 milliarder kroner.

Flere nyheter Naboland advarer Norge mot boligboble
Norwegian vil være blant luftens vinnere
Urealistisk med oljepris under 120 dollar