Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Investor saksøker Dagens Næringsliv

Arne Fredly krever erstatning for påståtte ærekrenkelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjeinvestoren Arne Fredly krever erstatning fra Dagens Næringsliv og to av avisens journalister for påståtte ærekrenkelser.

Bakgrunnen er en serie på seks artikler hvor journalistene Knut Gjernes og Bjørn Olav Nordahl har satt søkelys på det de omtalte som «oppsiktsvekkende god timing» ved Fredlys handel med Ericsson-aksjer.

Foruten de to journalistene er søksmålet rettet mot sjefredaktør Amund Djuve, featureredaktør Gry Egenes, fotograf Mikaela Berg, samt Dagens Næringsliv AS.Vil avskrekke
Fredly har allerede levert en omfattende klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU), men sier i en uttalelse at han ikke tror en eventuell fellende uttalelse fra PFU vil være avskrekkende nok for Dagens Næringsliv.

- Både redaktører og journalister vil forhåpentligvis tenke seg grundigere om dersom de har fått erfare at udokumenterte beskyldninger og ondsinnede løgner rammer dem hardt personlig, sier Fredly.

Fredly har foreløpig ikke tallfestet en erstatningssum, men vil kreve kompensasjon for det han mener er betydelige økonomiske tap av inntekter, deriblant «mange hundre arbeidstimer» brukt på saken.

Ifølge Aftenposten vil det i praksis bety erstatning på flere millioner kroner.

Avviser anklager
NTB lyktes ikke med å komme i kontakt med sjefredaktør Amund Djuve lørdag morgen, og featuresjef Gry Egenes var heller ikke tilgjengelig for kommentar.

Til Aftenposten uttaler imidlertid Djuve at DN ikke har påstått at Fredly har begått ulovlige innsidehandler, slik Fredly hevder avisen har gjort.

- Jeg kan forstå at han synes det er ubehagelig å få et slikt søkelys på seg, men jeg mener det ikke skal leses som at han har gjort noe kriminelt. Det vi har gjort er å sette søkelyset på hans handler i aksjemarkedet, og noen av dem er påfallende godt timet. Vi mener det er pressens rett og kanskje også plikt å omtale denne typen saker, sier Djuve.

Jakter på rapport
Dette er Fredlys advokat, injurieekspert Kyrre Eggen i advokatfirmaet Wiersholm, uenig i.

- DN har framsatt alvorlige ærekrenkende påstander mot Fredly uten noen form for dokumentasjon. Den jevne leser av DNs artikkelserie vil sitte igjen med et inntrykk av at Fredly har bedrevet innsidehandel, sier Eggen til Aftenposten.

I forbindelse med søksmålet krever Arne Fredly innsyn i en metoderapport som ble innlevert, men senere trukket tilbake fra DN, i forbindelse med kåringen av journalistprisen SKUP i 2007.

Amund Djuve sier jakt på avisens kilder er årsaken til at de trakk rapporten.

(NTB)

HÅPER DET VIRKER AVSKREKKENDE: Investor Arne Fredly håper at hans klage til PFU på framgangsmåten i artikkelserien Dagens Næringsliv har kjørt om ham, vil føre til at journalister og redaktører tenker seg grundigere om i framtida. Arkivfoto: Eirik Heen/Romsdals Budstikke
HÅPER DET VIRKER AVSKREKKENDE: Investor Arne Fredly håper at hans klage til PFU på framgangsmåten i artikkelserien Dagens Næringsliv har kjørt om ham, vil føre til at journalister og redaktører tenker seg grundigere om i framtida. Arkivfoto: Eirik Heen/Romsdals Budstikke Vis mer
image: Investor saksøker Dagens Næringsliv
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media