Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Investor siktet for grovt skattesvik

En 55 år gammel investor er siktet for å ha unnlatt å skatte av inntekter på over 105 millioner kroner over en periode på fire år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I forrige uke tok skattemyndighetene arrest i investorens eiendommer og varsler krav på 35 millioner kroner etter razzia i investorens lokaler og private villa, skriver Dagens Næringsliv.

Den 55 år gamle mannen er siktet for grovt skattesvik. Mannen meldte i 1994 at han hadde flyttet ut av landet til Kypros, hvor hans selskap er registrert.

Skattemyndighetene tror imidlertid at mannen aldri flyttet ut av landet, og at han dermed urettmessig har sluppet å betale skatt i Norge.

Sporing av mannens kredittkort viser blant annet at han har tilbrakt mer enn 270 dager i året i Norge, og derfor skal skatte til hjemlandet. Skattemyndighetene mistenker at han skal ha gjemt unna midler i skatteparadiser, til tross for at virksomheten hans skal ha vært drevet fra Norge.

Mannens advokat, Christian B. Hjort, sier hans klient ikke mener det er grunnlag for siktelsen, men at han ikke vil kommentere saken så lenge den er under etterforskning.

(NTB)