Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Investoren har «tjent» 700 millioner på ett år

Danske Ib Kunøe opplever stor suksess med sin investering i norske Atea.

Ib Kunøe: Ser formuen øke på Oslo Børs. Foto: X-Yachts.
Ib Kunøe: Ser formuen øke på Oslo Børs. Foto: X-Yachts. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen) Danske Ib Kunøe, som er største aksjonær og styreleder i Atea, kan se tilbake på et fint år i aksjemarkedet.

700 millioner kroner Finansavisen kan i dag fortelle at kursoppgangen i Atea har gitt Ib Kunøe en formuesøkning på 700 millioner kroner det siste året. Det betyr at Kunøe kontrollerer aksjer verdt over to milliarder kroner.

Med en aksjekurs på 88 kroner i uken som gikk, handles IT-infrastrukturselskapet Atea på nivåer som man må tilbake til årsskiftet 2001/2002 for å se maken til.

Spår videre kursoppgang I forkant av torsdagens kvartalsfremlegging har DNB Markets økt kursmålet på Atea. Ifølge Finansavisen opererer DNBs meglerhus med et kursmål på 95 kroner på lang sikt, begrunnet med ytterligere ekspansjon i marginene og en gunstig valutakursutvikling for virksomheten i Sverige og Danmark.

Kunøe er for tiden eneste private investor som er blant IT-infrastrukturselskapets 30 største aksjonærer, en aksjonærliste der man finner institusjonelle investorer som Folketrygdfondet samt nordiske og globale nominee-kontoer.

Flere nyheter Arbeidsledigheten i Norge faller
Veksten stoppet opp mot slutten av 2014