NYE JAKTMARKER: Flere leilighetsinvestorer ser mot Drammen. Foto: Helene Abusdal.  
NYE JAKTMARKER: Flere leilighetsinvestorer ser mot Drammen. Foto: Helene Abusdal.  Vis mer

Investorene dropper Oslo - ser mot Drammen og Romerike

De nye utlånsforskriftene sender flere leilighetsinvestorer ut av hovedstaden, melder Utleiemegleren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Den nye boliglånsforskriften som gjør at du må ha 40 prosent egenkapital for å kjøpe en sekundærbolig i Oslo, trådte i kraft ved nyttår. Dette ble gjort for å dempe prisutviklingen i det brennhete markedet som var i fjor.

Forskriften har gitt seg utslag i at utbyggerne melder om at de rene spekulantene som gjerne selger leiligheten før den står ferdig, nær sagt er helt borte. I tillegg forteller bankene at de avslår flere lånesøknader fra personer som vil kjøpe utleieleiligheter, skriver Finansavisen.

– Hos oss har vi merket at flere investorer har valgt å kjøpe på Romerike og Drammen på bakgrunn av dette, sier adm. direktør Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren til Finansavisen.

Så hvor og hva bør man kjøpe hvis man ønsker å gå inn i et utleiemarked med historisk høye boligpriser?

– For å oppnå god lønnsomhet i utleieboligen din er det viktig at du ikke velger som om du skulle bodd der selv. Med det mener jeg at du kanskje ikke vil få så mye høyere leieinntekt for altfor dyre løsninger i boligen, sier hun til Finansavisen.

Høy investorandel

I flere store nybyggprosjekter under oppføring i Oslo-området er det en investorandel på 50–60 prosent – en andel som stammer fra tiden før 40-prosentsregelen kom.


– Hvor lett blir det å få leid ut alle disse når de ferdigstilles i løpet av ett år eller to?

– Vi skal ikke spå markedet om to år, men ser tendenser til at flere unge leietagere tenker økonomi ved å gå sammen om litt større leiligheter for å få bokostnaden ned, sier Lyse Augdal til Finansavisen.

– Anbefaler dere i dag privatpersoner med overskuddslikviditet å kjøpe bolig for utleie i Oslo?

– Å investere i bolig har vist seg over svært mange år å være meget lønnsomt, og vi forventer at leiemarkedet fortsetter å øke. Så lenge du får leid ut boligen du har investert i og kjøper gode utleieobjekter, vil du få dekket kostnadene dine og ta del i en fremtidig prisvekst. Vi anbefaler det ikke for å oppnå kortsiktig gevinst. Man må kunne stå i investeringen over tid.

Flere økonominyheter

Oceanteam tildelt lang kontrakt
Spenningen utløst for Funcom-aksjonærene
Fikk «søndagsbil» til 3,5 millioner