Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Investorene hamstrer gull

Økt frykt og usikkerhet rundt Feds neste renteheving bidrar til å sende interessen for det edle metallet til himmels.

Trygg havn: Investorer hamstrer gull. Foto: AP
Trygg havn: Investorer hamstrer gull. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansavisen: På torsdag alene skjøt investorene 3,4 milliarder kroner inn i det børsnoterte gullfondet SPDR Gold Shares, skriver Finansavisen.

Beløpet tilsvarte nesten halvparten av pengene som forsvant ut av fondet i hele desember.

Godt fjorår

Samtidig økte handelsvolumet for kjøpsopsjonen på gull med forfall i mars til over ti ganger forrige måneds snitt, ifølge Bloomberg.

Økt etterspørsel har bidratt til å heve gullprisen med over åtte prosent fra en bunn i midten av desember. Rundt to prosent av oppgangen har kommet i denne uken.

En fersk rapport fra World Gold Council (WGC) viser dessuten at det i hele fjor ble solgt 4.309 tonn fysisk gull, noe som er mer enn noen gang på tre år og to prosent over volumet i 2015.

Ser opptur i 2017

I en større rapport spår WGC at også 2017 blir bra for gullinvestorer, i kjølvannet av fjorårets prisoppgang på åtte prosent.

«Det er enkelte bekymringer om at dollarens styrke vil begrense interessen for gull,» heter det.

«Vi tror tvert imot at gull ikke bare vil fortsette å være svært relevant som en strategisk del av porteføljen, men også at seks viktige trender vil drive etterspørselen i år.»

Flere økonomisaker:

Trygve Hegnar: - Bolig er gull

Fosnavåg-reder tjente en halv milliard på ferge

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling