Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Inviterer MDG til regjeringssamarbeid

Men avviser Arbeiderpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): Venstre-leder Trine Skei Grande inviterer Miljøpartiet De Grønne til et regjeringssamarbeid etter valget neste år. 

- Vi skal synliggjøre at det finnes et alternativ til dagens regjering og til Arbeiderpartiet. Det blir en mindretallsregjering i 2017. Det beste ville være med Høyre, KrF og Venstre, og vi vil gjerne invitere MDG inn, sa Grande i sin landsmøtetale i ettermiddag.

- Er det sannsynlig? Nå har vi 500 dager på å vise det. Vi må gjøre Venstre større, vi må vise at det finnes alternativer som er tøffe på dannelse, dugnad, deltakelse og demokrati. Slaget står på borgelig side, slo Grande fast.

Hun kom også med et klart budsjettultimatum til Erna Solberg.

- Budsjettet nå må bli tidenes miljø- og klimabudsjett. Hvis det ikke blir det har ikke denne regjeringen noen framtid. Fine ord må følges opp med poltikk som faktisk bidrar til det grønne skiftet, sier hun, før hun leverte følgende melding.

- Det er politikk som bærer samarbeid, Erna! sa Grande.

- Ap sier nei Til Arbeiderpartiet hadde hun følgende beskjed:

- Joda, jeg har hørt at Jonas si at de ville fått mer til med oss. Vi har noe erfaring med Arbeiderpartiet. Det har vært mange saker de tre siste årene der vi har brutt med regjeringen, og Ap kunne ha grepet sjansen og støttet saker som er viktige for Venstre. Det har ikke skjedd én eneste gang.

Når vi prøver å kjempe mot gruvedumping i norske fjorder, som alle vet er en sak som provoserer Venstre kraftig, kunne vi brukt stortingsmakta til å stoppe det. Men da velger Ap å backe Høyre og Frp. Vi har prøvd å samarbeide med Ap om en mer human og rettferdig asylpolitikk. Svaret var nei. Vi prøvde å få dem med på å fjerne kontantstøtten. Jammen var ikke svaret nei dag også.

Vi prøvde å få dem med på en kommunereform som flytter makt nedover. Svaret var nei. Vi prøvde å få dem med på et grønt skatteskifte. Svaret var at Ap er for prinsippet, men mot alle forslagene. I alle sakene som er viktige for oss, har de valgt Høyre og Frp foran oss, sier Skei Grande.

Også kong Harald fikk gjennomgå i Venstre-lederens tale.

- Det er milioner av mennesker på flukt. Noen av dem er i Europa. De aller fleste er i Midtøsten.

- Så sier kongen: Hele Afrika kan ikke komme til Europa. Nei, kongen, det er jeg enig i. Men det er det vel ingen som har tatt til orde for heller, sa hun.

Hele Norges coronakart