Inviterer «Slemme-Tor» til teselskap

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen vil vise Tor Milde at han ikke har noen grunn til å frykte Frp.

VIL UFARLIGGJØRE FRP: Ketil Solvik-Olsen, nestleder i Frp, vil invitere Tor Milde på kafé for å vise at det er mulig å ha forståelse for andres løsninger selv om man er uenig politisk. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VIL UFARLIGGJØRE FRP: Ketil Solvik-Olsen, nestleder i Frp, vil invitere Tor Milde på kafé for å vise at det er mulig å ha forståelse for andres løsninger selv om man er uenig politisk. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at tidligere «Idol»-dommer Tor Milde uttalte til Dagbladet at han er redd for Frp, vil nestleder Ketil Solvik-Olsen i Frp invitere han til en samtale om livet, politikk og Frp.

- Når jeg leste saken om at Tor Milde ble skremt av oss, tenkte jeg at jeg vil invitere han til å møte oss. Det er ingen grunn til å være skremt av oss, sier Ketil Solvik-Olsen til Dagbladet.

- Forståelse for hvordan andre tenker Frp-nestlederen viser til Prosjektet «Tea-time» som har hatt suksess med møter på tvers av kulturer, og mener det samme konseptet kan fungere i politikken.

- For at Tor Milde ikke skal være gå å være redd for samtiden og samfunnet han lever i, kan han møte en av oss og ta en prat om livet, politikk og Frp. Om ikke man blir enige av å snakke sammen så får man i alle fall forståelse for at det går an å se ulike løsninger, sier han.

Solvik-Olsen har ingen planer om å overbevise Tor Milde nok til at han vil stemme Frp i høst.

- Vi kommer til å kontakte Tor Milde og gi han et tilbud om å treffe oss, enten på kafé eller hjemme hos en av oss om han føler seg ekstra modig. Men jeg tror ikke han kommer til å gå derfra som Frp-er, sier han og ler.

- Fordommer som ødelegger Under SVs sommerpressekonferanse mandag uttalte Audun Lysbakken, partileder i SV, at han er skremt for utsiktene til en regjering med Frp.

- Audun Lysbakken sier at han bevisst skal skremme med Frp, og Tor Milde sier at politikken vår vil ødelegge landet. Jeg har ikke engasjert meg i politikken for å ødelegge landet vårt. Dette illustrerer hvordan fordommer ødelegger et samfunn, sier Solvik-Olsen.

Han poengterer at man ikke nødvendigvis må være enige for å vise forståelse.

- At Tor Milde, Lysbakken og SV-ere skal bygge opp et kunstig fiendebilde om at vi vil ødelegge landet vil jeg advare mot. Det går an å være uenige om politikk uten at motparten er ond, sier Solvik-Olsen.

- Jeg trenger ikke ha med livvakter Tor Milde selv tar invitasjonen med et smil, og stiller gjerne opp til en prat.

- Det er jo hyggelig. Han må gjerne ringe og invitere meg på kaffe. Jeg trenger vel ikke ha med meg livvakter før valget, men etter derimot, sier Tor Milde til Dagbladet.

Han har en forutsetning for at møtet skal finne sted: praten må skje på en kafé.

- Stortingskafeen passer vel fint til sånt, men hjemmebesøk, det tør jeg ikke. Det blir for dramatisk, sier «Slemme-Tor» lattermildt.

SKREMT AV FRP: Tidligere denne uken møtte Dagbladet Tor Milde og Audun Lysbakken som begge sier de er skremte av Frp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKREMT AV FRP: Tidligere denne uken møtte Dagbladet Tor Milde og Audun Lysbakken som begge sier de er skremte av Frp. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer