Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Invitert på gratis laksefiske

Minst tre toppsjefer i Hæren takket i fjor ja til gratis laksefiske i Orkla. Turen var betalt av Forsvarets franske storkunde Thales, men alle deltakerne benekter at dette var en smøretur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er en privatsak, sier stabssjef i Hærstaben Arne Skjærpe til TV 2 Nettavisen. Skjærpe er en av fem toppledere i Hæren.

Ifølge TV 2 Nettavisen skal forsvarstoppene ha benyttet seg av eksklusive lakserettigheter i Liens vald ved Rennebu, som Thales leier en uke hver høst. Hytter like ved elvebredden følger også med i leieavtalen.

Ingen av de ansatte i Thales har villet snakke med TV 2 Nettavisen, men selskapets informasjonssjef Ragnar Skjærstad bekrefter at turen har funnet sted.

- Det er ikke selskapet som inviterer på disse turene. Det skjer mer på kameratslig vis. Gode kontakter er kommet på besøk i helgene og fått bo i de hyttene vi har, sier Skjærstad.

Han sier det ikke dreier seg om offisielle invitasjoner.

Oberst Trond Lundberg bekrefter at han var en av deltakerne. Han sier det var ansatte i Thales som inviterte ham som privatperson på fisketur, og mener dette ikke kan ses på som smøring.

Lundberg bekrefter også at han fikk en liten laks på nesten to kilo under oppholdet.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media