Inviterte henne på ny turne

Turnearrangøren nektet å utbetale honoraret han hadde avtalt med Runar Søgaard. Samtidig skrev han brev til Carola om at Runar hadde truet ham - og inviterte Carola på ny turne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carola var ikke med da eks-mannen Runar Søgaard møtte i byretten i Oslo i dag. Sammen har de to stevnet konsertarrangøren Tor Arne Ranghus for retten med krav om et beløp på flere hundre tusen kroner.

Fikk ikke honorar

Det er den fredfulle turneen «Blott en dag» som er blitt til stridens kjerne. Og Carola og Runar har bestemt seg for ikke å vende det andre kinnet til:

Carola har nemlig ikke fått betalt for de nærmere 20 konsertene hun holdt i påsken for snart to år siden. Først i november - halvannet år etter at konsertene ble holdt - fikk hun utbetalt 45 000 kroner. Arrangøren Tor Arne Ranghus mener at hun ikke fortjener mer.

- Carola bruker standardkontrakter med et garantihonorar på 15 000 kroner, sier Runar Søgaard.

Få besøkende

Men det mener ikke motparten. I kontrakten står det at hvis 500 billetter blir solgt, skal Carola ha 15 000 norske kroner, ved 600 billetter 18 000 kroner og så videre. Men det står ingenting om hva som skulle skje hvis færre enn 500 fant veien til kirkelokalene og «Blott en dag».

Og det var - ifølge arrangøren - nettopp det som skjedde: Tor Arne Ranghus hevder at bare tre konserter hadde mer enn 500 besøkende. Derfor vil han bare betale for tre konserter. Han påstår at Runar Søgaard var inneforstått med at kontrakten skulle tolkes slik.

VAR NAIV: Runar Søgaard godtok en delvis muntlig avtale med den norske konsertarrangøren. Det angrer han på nå.  Foto: KRISTIN GRØNTOFT
VAR NAIV: Runar Søgaard godtok en delvis muntlig avtale med den norske konsertarrangøren. Det angrer han på nå. Foto: KRISTIN GRØNTOFT Vis mer

Nå angrer den norsk-svenske predikanten på at han stolte på Ranghus.

- Man vil jo gjerne tro det beste om folk, sier han til Dagbladet.no.

- Dette er veldig trist å måtte møte i retten. Man vil jo gjerne si så mye som mulig uten å måtte si noe ufordelaktig om motparten, sier han.

«Han truet meg på livet»

Men motparten ikke vært like tilbakeholden: Etter om at han ikke ville betale honorar, sendte han like godt et brev til Carola direkte. I brevet takket han for turneen hun hadde gjennomført og roste henne for dyktighet og profesjonalitet. Deretter foreslo han en ny turne, denne gangen på Vestlandet. «Du vil kanskje henvise meg til Runar, men det er litt vanskelig for tiden,» skriver Ranghus og går videre: «Han truet meg nærmest på livet.. Han vil knekke meg som menneske.. En del av det han har sagt til meg, egner seg ikke på trykk..». Slik lyder deler av innholdet i brevet som han sendete Carola.

I samme slengen la han til at også den neste turneen ville bli en økonomisk suksess. - Hvorfor sier han at du truet ham?

- Jeg aner ikke, sier Søgård, som nå krever flere hundre tusen kroner etterbetalt fra Ranghus.

Saken ventes å bli avgjort i dag.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

VAR NAIV: Runar Søgaard godtok en delvis muntlig avtale med den norske konsertarrangøren. Det angrer han på nå. Foto: KRISTIN GRØNTOFT
NEKTET Å BETALE CAROLA: Tor Arne Ranghus vil ikke betale Carola for mer enn tre konserter.Foto: KRISTIN GRØNTOFT