Troppet opp: Hverken helsebyråd Sylvi Listhaug (Frp) eller sosialbyråd Anniken Hauglie (H) i Oslo ble invitert til presentasjonsmøtet om samhandling i helse- og sosialsektoren i Oslo. Likevel troppet de opp. Etter møtet bemerker helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) at hun har hørt om et møte neste uke der hun selv ikke er invitert. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
Troppet opp: Hverken helsebyråd Sylvi Listhaug (Frp) eller sosialbyråd Anniken Hauglie (H) i Oslo ble invitert til presentasjonsmøtet om samhandling i helse- og sosialsektoren i Oslo. Likevel troppet de opp. Etter møtet bemerker helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) at hun har hørt om et møte neste uke der hun selv ikke er invitert. Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer

Inviterte seg selv

Helsebyråd Sylvi Listhaug (Frp) ble møtekræsjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag inviterte Helseminister Anne-Grete Strøm Erichsen og Oslo universitetssykehus til en presentasjon av hvordan samhandlingen mellom stat og kommune i Oslo skulle fungere etter den mye omtalte samhandlingsreformen. Møtet gikk ikke helt som planlagt.

For da følget med sykehusdirektør og tidligere Ap-topp Tove Strand, byrådslederkandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) og ordførerkandidat Marianne Borgen (SV) etter en omvisning kom ut i bakgården til Aker sykehus, fikk de øye på kjentfolk mellom noen busker.

Utelatt
Der sto Carl I. Hagen, helsebyråd Sylvi Listhaug (Frp) og sosialbyråd Anikken Hauglie (H) og lurte på hvorfor de ikke var invitert med på moroa.

Det endte med at den rødgrønne delegasjonen snudde på hælen og gikk tilbake til et av møterommene i sykehuset. Men nå hengte gjengen fra Høyre og Frp seg på.

Ikke valgkamp
Etter at sykehusdirektøren og helseministeren var ferdige med å snakke om god samhandling mellom stat og kommune, tok helsebyråd Sylvi Listhaug (Frp) ordet.

- Det er ikke særlig god samhandling når det avholdes et møte om samhandling mellom stat og kommune i Oslo uten at Oslo kommune er invitert, sa hun.

Helseminister Strøm-Erichsen kunne avkrefte at møtet var et valgkamparrangement.

- Hvorfor ble ikke Oslo kommune invitert til dette?

- Dette er et møte arrangert av meg for å informere media om helsetilbudet regjeringen ønsker å utvikle på Aker sykehus. Det er bare hyggelig at Carl I. Hagen og Sylvi Listhaug har lyst til å komme og høre på hva vi har å si, sier Strøm-Erichsen.

- Men hvorfor var opposisjonen invitert, men ikke de som bestemmer i Oslo.

- Hensikten med møtet var å informere om min og regjeringens helsepolitikk, og det var derfor ikke unaturlig for meg å ta med politikere fra regjeringspartiene som Libe Rieber-Mohn og Marianne Borgen.

Rivaler: Carl I. Hagen hilser på sin motkandidat fra SV, Marianne Borgen, mens byrådskandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) og sykehusdirektør Tove Strand står og ser på. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
Rivaler: Carl I. Hagen hilser på sin motkandidat fra SV, Marianne Borgen, mens byrådskandidat Libe Rieber-Mohn (Ap) og sykehusdirektør Tove Strand står og ser på. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet Vis mer