Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Inviterte til bursdag midt under vm-festen

Erna Solberg feirer 50 årsdag da Bjørgen tok gull.

Feires: Høyreleder Erna Solberg gratuleres av Jan Tore Sanner (H) under feiringen av Solbergs 50-års dag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
Feires: Høyreleder Erna Solberg gratuleres av Jan Tore Sanner (H) under feiringen av Solbergs 50-års dag. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som Petter Northug gikk inn til en foreløpig tredjeplass i herresprinten strømmet Høyrelederens venner og bekjente inn gjennom døra til festlokalet en god hopplengde unna Stortinget.

Her var selvsagt alle Høyres både tidligere og nåværende topper. Her var arbeidslivspampene Roar Flåthen og Jon Bernander. Her var både investor Christen Sveaas og Telenor-topp Jan Fredrik Baksaas.

Her var alle partilederne, og litt forsinket kom også han som nå har jobben bursdagsbarnet ønsker seg mer enn noe annet, Jens Stoltenberg.

Skremmende like
Alle så ut til å være i godt humør til tross for programkollisjonen.
- Kollisjonen med vm har ikke lagt noen demper på oppmøtet, sa toastmaster Lars Arne Ryssdal, som til daglig er generalsekretær i Høyre.

Og mens Petter Northug gikk inn til en andreplass i semifinalen avslørte Jens Stoltenberg at det å tale til Erna ikke var lett.
- Nå har jeg gått på tur i helgen for å finne noe å si som er ubetinget rosende og som er ærlig ment. Da trenger jeg manus, sa han.

Så fortalte han om hvor like de to partilederne er.
- Du er pragmatisk, og for meg er det en hedersbetegnelse.

Og hvordan de to har samme preferanser i selskapslivets diskusjonstemaer.
- Jeg ser trekk ved deg som er skremmende like meg. Andre klarer ikke å se skjønnheten i kostnadsnøkkelen i det kommunale inntektssystemet, sa Stoltenberg.

Da Marit Bjørgen krysset målstreken var det tid for å hente seg kaffe og kake.

Flasker og bøker
Dagbladet talte rundt femti flasker på gavebordet. Det var omtrent like mange blomsterbuketter og noen færre bøker. En av dem var boka "Dannelse - alt du må vite" av Dietrich Schwanitz. Fra Kristin Halvorsen fikk jubilanten en primus, men til tross for at det var det hun ønsket seg aller mest, var det ingen ski på gavebordet.

På fest: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) hadde Kristin Halvorsen (Sv) til bords. 
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
På fest: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) hadde Kristin Halvorsen (Sv) til bords. Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media