Veganere i aksjon mot slakting av griser:

Inviterte til slakting av griser. Da så veganerne rødt

Arrangementet endte i anklager om vold, polititilkalling og trusler om anmeldelse.

AKSJONERTE: Da Eidsvoll bygdetun skulle gjennomføre sin årlige slakting av griser, gikk gruppa «Direct Action Everywhere» til aksjon. Video: Tobias Aleksander Moen/ Evolved production / Klipp: Ingrid Cogorno / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 21. oktober hadde Eidsvoll museum sitt årlige arrangement hvor to griser slaktes foran «bygdetunets venner» og annet publikum.

Det som skulle være en forholdsvis rolig og familievennlig begivenhet, eskalerte da demonstranter aksjonerte mot slaktingen av grisene, noe som endte med beskyldninger om vold, og at politiet ble tilkalt.

Det var den norske gruppa av «Direct Action Everywhere», en organisasjon som ifølge dem selv har etablert seg i over hundre byer verden over, som dukket opp for å redde grisene. De reagerer sterkt på selve slaktingen, og på reaksjonene de opplever at de ble møtt med.

Var klar for å redde grisene

Veronika Andersson var en av planleggerne av aksjonen på Eidsvoll bygdetun. Hun forklarer at organisasjonen jobber med å gå «direkte inn i situasjoner der det begås urett mot en svakere part».

- Vi benytter oss av ikkevoldelige aksjoner for å rette fokus mot dyrs lidelser.

I forkant av aksjonen hadde de opplyst museet om hva som ville foregå, ifølge Andersson. De hadde også samlet inn penger og gjort avtaler med en frigård om å ta imot grisene, skulle de lyktes i å redde dem fra slaktingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer