Inviterte til utstilling med stinkbomber

Kunststudenten hevder at han inviterte til kunstutstillingen sin ved å sende hjemmelaget øl til blant andre Øystein Djupedal, Dagbladet og Aftenposten. Han meldte seg for politiet da han leste at pakkene hadde utløst full alarm på Stortinget og i redaksjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den uheldige studenten sitter nå i avhør hos oslopolitiet. Ifølge hans forklaring ville han være litt original, og sendte 20 colaflasker til personer han ville invitere til utstillingen torsdag. Men det hjemmelagede ølet begynte å gjære, melder NRK.

Den første alarmen gikk i går på Stortinget da flaska på vei til SVs Øystein Djupedal sprakk på postkontoret. Seinere måtte politiet fjerne de antatte bombene fra Dagbladet og Aftenpostens sjefsredaktører.

Sitter i avhør

- Han leste hva som hadde skjedd i avisa, og ringte så politiet, forteller Michael O'Donnel ved Statens Kunstakademi.

Politiet vil ikke kommentere den spesielle saken.

- Mannen sitter i avhør i ettermiddag, men vi vil ikke komme med flere detaljer før vi har sikret oss litt bedre, sier Larsen til Dagbladet.no.

Nå står utstillingen uferdig, mens politiet avhører studenten.

- Vi tok det svært alvorlig da vi hørte at det var snakk om en bombe, opplyser O'Donnel til NRK.

Etter hvert fikk de vite hva som faktisk hadde skjedd.

Trodde det var avføring

- Nå anser vi det som en uheldig episode etter en uskyldig handling. Vi kan ikke se at studenten har gjort noe galt, sier han og understreker at studenten selv meldte seg for politiet.

Mandag morgen eksploderte en pakke med illeluktende innhold i Stortinget. Den var adressert til stortingsrepresentant Øystein Djupedal (SV). Også pakken adressert til sjefredaktør Einar Hanseid i Aftenposten gikk av mandag, og spredte en vond lukt i avisens lokaler.

Sjefredaktør John Olav Egeland i Dagbladet tok kontakt med politiets sprengningsgruppe da han kjente stanken som kom fra pakken han hadde mottatt. Ytterlig to stinkpakker havnet hos privatpersoner i Oslo-området.

Det ble først antatt at de inneholdt avføring på grunn av lukta, men politiet gikk tidlig vekk fra dette. Innholdet er til analyse.