Involvert i skyteepisoder

Den psykiatriske pasienten som natt til i går skal ha drept to av sine naboer, har tidligere vært involvert i både skyteepisoder og ildspåsettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden 1981 har den 39 år gamle psykiatriske pasienten vært innlagt 19 ganger ved Rogaland psykiatriske sjukehus, opplyser direktør ved sykehuset, Jørg Eirik Waula. Foranledningen til flere av innleggelsene har vært skyteepisoder og ildspåsettelser.

Likevel ble pasienten ikke ansett som farlig. I 1996 ble det konkludert med en endring i pasientens adferd, og han har siden hatt tilbud om regelmessig konsultasjoner ved psykiatrisk poliklinikk.

- Disse episodene ligger langt tilbake i tid, sier Waula.

Avvist

Waula kjenner ikke til at pasienten er blitt avvist ved sykehuset i forbindelse med at han har bedt om å få bli innlagt.

Det er derimot på det rene at 39-åringen fredag, dagen før drapene, møtte opp uten avtale på poliklinikken. Da ble han bedt om å komme tilbake på mandag.

En kamerat av siktede hevder derimot at 39-åringen for to-tre uker siden ba ham om hjelp til å bli innlagt, men ble avvist ved sykehuset.

Varslet faren

Det var natt til i går at 39-åringen skal ha brutt seg inn og drept sine to naboer, ekteparet Astrid Margrethe og David Gundersen. Ekteparet lå trolig og sov da mannen brøt seg inn i huset.

Siktede, som bodde hjemme hos sine foreldre, tilsto ifølge VG umiddelbart til sin far hva han hadde gjort. Faren gikk til en nabo, og ba ham varsle politiet.

Pågripelsen foregikk uten dramatikk.

På sykehus

Det er usikkert når 39-åringen kan avhøres. Han har bitt av seg deler av tungen, og ligger innlagt på sykehus.

Dobbeltdrapet i Sandnes var det andre dobbeltdrapet på under en uke. Tidligere i uka drepte en psykiatrisk pasient to politimenn på øya Austbø ved Sandnessjøen.

(NTB)