IOC: Vi krever cocktail med Kongen

Stiller en lang rekke pampekrav i skarp kontrast til hvordan et «nøkternt» Oslo-OL framstilles av den norske søkerkomiteen.

PAMPEKRAV: Listen over hvordan Oslo-OL skal behandle IOK-medlemmene inneholder en rekke originale krav, deriblant en cocktailmottakelse på Slottet med Kongen. Her er det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg sammen med de kongelige under OL i Beijing. Photo: Erik Johansen / SCANPIX .
PAMPEKRAV: Listen over hvordan Oslo-OL skal behandle IOK-medlemmene inneholder en rekke originale krav, deriblant en cocktailmottakelse på Slottet med Kongen. Her er det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg sammen med de kongelige under OL i Beijing. Photo: Erik Johansen / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Listen over hvordan Oslo-OL skal behandle IOC-medlemmene inneholder en rekke originale krav.

Deriblant en cocktailmottakelse på Slottet og egne OL-filer på motorveiene.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har over 7.000 sider med krav og spesifikasjoner til Oslo som søkerby.

En rekke av kravene som VG har fått tilgang til, harmonerer heller dårlig med visjonen om et nøkternt OL i Oslo.

Blant annet forlanger IOC-medlemmene å få møte Kong Harald før åpningsseremonien.

Etterpå skal de ha cocktailmottakelse, hvor drinkene skal betales av Kongehuset eller eventuelt den norske OL-komiteen.

- Jeg skjønner at mange av disse punktene kan fremstå som underlige, sier byrådsleder Stian Berger Røsland (H), som er leder for søkerkomiteen.

IOC-medlemmene forlanger også at det opprettes egne OL-felt på alle veier hvor IOK-toppene ferdes, at trafikklys tilpasses slik at OL-trafikken blir prioritert, og at det er egne innganger for IOC-medlemmene på flyplassen.

Videre skal det være kontinuerlig tilgang på mat og drikke av høy kvalitet, og barene på IOC-hotellene må være oppe ekstra sent.

Hvor mange av disse kravene IOC til slutt vil få gjennomslag for hvis OL blir tildelt Oslo, avhenger av forhandlingene mellom Oslo og IOC hvis Stortinget gir statsgaranti.

(NTB)