PÅ FLUKT: Flere midlertidige flyktningleirer er satt opp rundt omkring i Cox's Bazar i Bangladesh. Ytterligere 100.000 står langs grensa fra Myanmar og venter på å komme inn, ifølge IOM. Foto. AP / NTB scanpix.
PÅ FLUKT: Flere midlertidige flyktningleirer er satt opp rundt omkring i Cox's Bazar i Bangladesh. Ytterligere 100.000 står langs grensa fra Myanmar og venter på å komme inn, ifølge IOM. Foto. AP / NTB scanpix.Vis mer

IOM anslår at 100.000 flere rohingyaer venter på å komme inn i Bangladesh

Om lag 100.000 flere rohingya-muslimer fra Myanmar står og venter ved grensa til Bangladesh, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge IOM har allerede rundt 515.000 rohingya-muslimer flyktet til Bangladesh etter at hæren i Myanmar aksjonerte mot opprørere i den voldsherjede delstaten Rakhine for seks uker siden.

Ifølge organisasjonen står mange flere ved grensa og venter på å følge etter.

–Observatører anslår at så mange som 100.000 flere trolig står og venter på å krysse inn til Cox's Bazar (sørøst i Bangladesh) fra byen Buthidaung nord i Rakhine, heter det i en uttalelse fra IOM søndag.

I snitt har 2.000 mennesker, som angivelig blir forfulgt av hæren i Myanmar, daglig krysset grensa i samme område til sikkerhet i Bangladesh.

FLYKTNINGKRISE: 409 000 rohingya-muslimer har flyktet fra undertrykkelse i Myanmar. Det betyr fullstendig overbelastede flyktningleire i nabolandet Bangladesh. Video: CNN / AP. Vis mer

– De kommer hit utslitte, sultne og vanligvis uten noe annet enn klærne de har på seg, etter å ha gått i dagevis og deretter krysset en farlig vei over elva eller sjøen. Mange viser tegn til underernæring, heter det i IOM-uttalelsen.

En høytstående tjenestemann i Bangladesh sa søndag at regjeringen vil fortsette å holde grensa åpen.

–Vi vil ikke stenge grensa med makt uten samtykke fra FN og andre internasjonale samfunn, sa Obaidul Quader, som er nestleder i det regjerende partiet i Bangladesh.