IOM anslår at 100.000 flere rohingyaer venter på å komme inn i Bangladesh

Om lag 100.000 flere rohingya-muslimer fra Myanmar står og venter ved grensa til Bangladesh, ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

PÅ FLUKT: Flere midlertidige flyktningleirer er satt opp rundt omkring i Cox's Bazar i Bangladesh. Ytterligere 100.000 står langs grensa fra Myanmar og venter på å komme inn, ifølge IOM. Foto. AP / NTB scanpix.
PÅ FLUKT: Flere midlertidige flyktningleirer er satt opp rundt omkring i Cox's Bazar i Bangladesh. Ytterligere 100.000 står langs grensa fra Myanmar og venter på å komme inn, ifølge IOM. Foto. AP / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge IOM har allerede rundt 515.000 rohingya-muslimer flyktet til Bangladesh etter at hæren i Myanmar aksjonerte mot opprørere i den voldsherjede delstaten Rakhine for seks uker siden.

Ifølge organisasjonen står mange flere ved grensa og venter på å følge etter.

–Observatører anslår at så mange som 100.000 flere trolig står og venter på å krysse inn til Cox's Bazar (sørøst i Bangladesh) fra byen Buthidaung nord i Rakhine, heter det i en uttalelse fra IOM søndag.

I snitt har 2.000 mennesker, som angivelig blir forfulgt av hæren i Myanmar, daglig krysset grensa i samme område til sikkerhet i Bangladesh.

– De kommer hit utslitte, sultne og vanligvis uten noe annet enn klærne de har på seg, etter å ha gått i dagevis og deretter krysset en farlig vei over elva eller sjøen. Mange viser tegn til underernæring, heter det i IOM-uttalelsen.

En høytstående tjenestemann i Bangladesh sa søndag at regjeringen vil fortsette å holde grensa åpen.

–Vi vil ikke stenge grensa med makt uten samtykke fra FN og andre internasjonale samfunn, sa Obaidul Quader, som er nestleder i det regjerende partiet i Bangladesh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer