Iowa velger president

Hillary Clinton fikk avisas støtte, men Barack Obama tok likevel ledelsen i Des Moines Registers siste måling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avisas måling blant sannsynlige deltakere på partimøtene i morgen er Iowas mest respekterte, og Obamas ledelse på sju prosent er godt utenfor feilmarginen i målingen.

Men nyttårsaften var det Hillary Clinton som hadde ledelsen med tre prosent foran Obama i en annen måling. Og i alle målinger ligger John Edwards på tredjeplass, helt i ryggen på de to foran.

Det eneste sikre foran valgnatta i Iowa er at den som er sikker på hvordan det går til slutt, ikke har fulgt godt med.

Kommentatoren Gail Collins i The New York Times har i flere artikler i høst sett mørkt på at et par hundre tusen velgere blant maisåkrene ute på bondelandet i Iowa kan komme til å bestemme hvem som blir USAs neste president. Drøyt 120 000 demokrater og noen flere republikanere kommer trolig til å delta i de 1781 partimøtene som avholdes i forsamlingslokaler, gymsaler og private hjem i løpet av den skjebnetunge kvelden i morgen.

«Vi er jo like mange bare i et par kvartaler i New York City», sukket Collins.

Foran valget i 2004 la John Kerry opp en blitzstrategi i nominasjonskampen som bygde på partimøtene i Iowa og det etterfølgende primærvalget i New Hampshire. Kerry lyktes så godt i denne fasen at partiorganisasjonene i flere av delstatene som sist gang følte at alt var avgjort da turen kom til dem, denne gangen flyttet sine nominasjonsvalg lenger fram i køen i år for å sikre seg større innflytelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer