Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- iPhone 5 lanseres i september

Alt tyder på at den nye versjonen vil få iPad 2-prosessor.

SNART KOMMER FEMMEREN: Grunnleggeren av Apple Inc, Steve Jobs, viser her frem den første iPhonen. I september vil han etter alt å dømme vise frem versjon nummer fem. Foto: Reuters / Scanpix
SNART KOMMER FEMMEREN: Grunnleggeren av Apple Inc, Steve Jobs, viser her frem den første iPhonen. I september vil han etter alt å dømme vise frem versjon nummer fem. Foto: Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ryktene har florert når det gjelder den neste Apple iPhone, men nå tyder mye på at den ikke kommer i salg før til høsten.

Ifølge Reuters vil produksjonen starte i juli, og de første eksemplarene være i salg i september.

Dette har blitt antydet tidligere, men nå hevder nyhetsbyrået ha tre solide, men anonyme kilder på at dette stemmer.

- Lik skjerm som iPhone 4 De samme kildene hevder at den nye iPhone ville få en kraftigere prosessor, noe som etter alt å dømme er snakk om den samme vi finner i iPad 2 - altså A5, skriver amomil.no.

Videre påstås det at formfaktoren vil bli ganske lik som iPhone 4, hvilket kan bety at størrelsen på skjermen ikke vil økes.

Analytiker Ming-Chi Kuo i Concord Securities tror telefonen vil få samme design som iPhone 4, skriver AppleInsider.

Og om det går som planlagt skal Apple forvente å klare å levere 28 til 32 millioner enheter i 2011, hevdes det.

Ifølge Kuo forventes det at iPhone 5 inneholder:

• A5 CPU/GPU, samme som i iPad 2.
• 8MP kamera.
• Qualcomm baseband for GSM og CDMA-modellene.
• Forbedret antenne-design.

Fikk kritikk Apple har fikk mye kjeft etter at de annonserte at alle som tilbyr et produkt i App Store, også abonnementsløsninger, ikke må tilby produktet til lavere pris andre steder. Fra et forbrukerståsted har dette blitt bejublet, blant annet av MG Siegler i Techcrunch.

- Den nye måten å abonnere på tjenester gjennom App Store er utvilsomt et av de mest brukervennlige systemene man noensinne har sett. Jeg tror ikke jeg går for langt når jeg sier at det er det mest brukervennlige. Apple har skapt et sentralisert system som er strømlinjeformet, der man kan kjøpe alt med ett klikk. Det er ikke noe behov for å skrive inn adresse, kredittkortnummer og registrere seg en rekke forskjellige steder. Du kan også slutte å abonnere med ett klikk. Det som har vært et mareritt for forbrukerne med dusinvis forskjellige registreringer blir nå tatt hånd om av iTunes økosystem, skrev Siegler.

Kritikerne har nok likevel vært i flertall. Blant norske medier som satser på at norske avis- og magasinlesere vil betale for digitalt innhold i stedet for å benytte seg av gratis nyheter i nettleseren, kan dette være en utfordring for lønnsomheten.

Enten oppgir man 75 prosent av markedet og trekker seg fra Apples App Store, ellers kan man ikke tilby produktet billigere på egne plattformer.

Andre kritikere har hevdet at Apples nye system vil være prisdrivende, at prisen på apper vil øke på alle plattformer for å sikre innholdsleverandørene overskudd.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media