SMARTTELEFON: Blant de mest populære smarttelefonene er iPhone 4. Nå er to 17-årige rumenere dømt for å ha stjålet smarttelefoner til en verdi av 150.000 kroner.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SMARTTELEFON: Blant de mest populære smarttelefonene er iPhone 4. Nå er to 17-årige rumenere dømt for å ha stjålet smarttelefoner til en verdi av 150.000 kroner. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

iPhone-bande dømt til 120 dagers fengsel

Stjal smarttelefoner verdt 150.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To 17-årige rumenere er i Oslo Tingrett dømt til 120 dagers ubetinget fengsel etter at de søndag 5. juli ble pågrepet av politiet på Torp flyplass i Sandefjord og var i besittelse av en rekke stjålede smarttelefoner.

- Det var et bredt utvalg av smarttelefoner men stort sett var det snakk om iPhoner, sier tingrettdommer Nils Kristian Sveaas til Dagbladet.

Tilstod
De to ble funnet med henholdsvis 13 telefoner og 18 telefoner i bagasjen. Begge har erkjent at det var de som fant telefonene og at de videre skal ha delt ut noen av dem til seks andre i gruppen de opererte med.

Tjuvgodset er i all hovedsak såkalte "smarttelefoner" som har en betydelig verdi. Slike telefoner har ofte priser på mellom 4000-6000 kroner. Oslo Tingrett regner dermed ut at heleriet omfatter verdier for omtrent 150 000 kroner.

De to rumenerne har anskaffet seg telefonene gjennom grove tyverier begått mot personer på offentlig sted. I 24 av tilfellene hvor politiet har sporet eierne vises det til alvorlig kriminalitet. De øvrige telefonene har man foreløpig ikke klart å spore opp eieren.

Begge siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse i retten.

Mindreårige tyver
De to er aldri tidligere straffet, verken i Norge, Romania eller andre steder.

Begge var under 18 år da tyveriene fant sted.

En formildende omstendighet ved saken er at de to hadde et avhengighetsforhold til to andre siktede i saken som er faren til den ene 17 åringen og onkelen til den andre.

Faren til den ene gutten ga inntrykk for at han synes det var greit at de tok med seg mobiltelefonene til Romania, og han beholdt minst en av mobiltelefonene selv.