BRUKER MER PENGER: Eierne av Apples mobiltelefon iPhone har et noe annerledes brukermønster enn andre mobilbrukere. Apples telefon gjør det svært enkelt å surfe på nett og laste programmer.   Arkivfoto: REUTERS/SCANPIX
BRUKER MER PENGER: Eierne av Apples mobiltelefon iPhone har et noe annerledes brukermønster enn andre mobilbrukere. Apples telefon gjør det svært enkelt å surfe på nett og laste programmer. Arkivfoto: REUTERS/SCANPIXVis mer

iPhone-brukere laster ned mest

Bruker mer en sju ganger så mye penger på mobilt innhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En iPhone-eier bruker mer en sju ganger så mange penger på mobilt innhold som andre mobilbrukere, viser nye tall.

Det viser en statistikk som Norsk Telecom og TNS Gallup legger fram neste uke.

TNS Gallup har spurt 1 690 iphonebrukere hvordan de bruker telefonen sin og sammenlignet med en kontrollgruppe på omkring 1.000 andre mobilbrukere.

- Disse brukerne er ikke som andre brukere. De er mer fornøyde, mer lojale, bruker telefonen mer og bruker mer penger, sier Tore Aarønæs, daglig leder i analyseselskapet Norsk Telecom til VG.

Tall fra NetCom forteller det samme som Aarønæs rapport:

Mens en vanlig kunde laster ned 4-5 megabyte i måneden, ligger iphonekunden på rundt 100.

Trafikktallene for VG Mobil viser det samme - iPhone har en markedsandel på mellom 6 og 10 prosent, litt avhengig av hvem du spør, men står for mer enn 55 prosent av trafikken på VG Mobil, ifølge administrerende direktør Jo Christian Oterhals i VG Multimedia.

(NTB)