KULEST: iPhone er den kuleste tingen i verden. Det er i alle fall konklusjonen i en britisk undersøkelse. FOTO:JUSTIN SULLIVAN/GETTY IAMGES/AFP/SCANPIX
KULEST: iPhone er den kuleste tingen i verden. Det er i alle fall konklusjonen i en britisk undersøkelse. FOTO:JUSTIN SULLIVAN/GETTY IAMGES/AFP/SCANPIXVis mer

iPhone er kulest i verden

Slår både Internett, Facebook og James Bond .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Så er det slått fast: iPhone er den kuleste tingen på planeten. Det mener i alle fall 3000 briter som har deltatt i kåringen «The Coolest Thing on the Planet», ifølge nettstedet OnePoll.

Kåringen ble utført på oppdrag av kaffekjeden Costa Coffee og på lista finner man alt fra kleskjeden Topshop (86. plass), James Bond (26. plass) og New York City (22. plass).

Apple iPhone er ikke det eneste Apple-produktet som har fått plass på lista: iPoden kommer inn på fjerdeplass, og Apples siste gadget, iPaden, er den 17. kuleste tingen i verden, ifølge undersøkelsen.

I tillegg kommer Apple som selskap inn på andreplass. Blant topp ti finner vi også Internett (3. plass), eBay (8. plass) og Facebook (10. plass)

Innovasjon At diverse teknologi kommer så høyt opp på lista, kommer av at vi alltid lar oss begeistre av innovasjon. Det mener rektor ved Markedshøyskolen, Trond Blindheim.

 TJUESJETTEPLASS:  James Bond, her i Daniel Craigs skikkelse, er 26. kulest i verden, ifølge en britisk undersøkelse. FOTO: DAI KUROKAWA/EPA/SCANPIX
TJUESJETTEPLASS: James Bond, her i Daniel Craigs skikkelse, er 26. kulest i verden, ifølge en britisk undersøkelse. FOTO: DAI KUROKAWA/EPA/SCANPIX Vis mer

-Det er jo produkter som representerer framtid og framskritt og det har vi mennesker alltid likt, sier han

Blindheim peker også på at ulike former for kommunikasjon er blitt svært viktig, og at dette gjenspeiles i kåringen.

-I dagens samfunn bruker vi svært mye tid på å kommunisere med hverandre, og det har nok påvirket resultatene. Både iPhone, Facebook og Internett muliggjør jo nye måter å kommunisere på, sier han. 

Obama Også president Obama har fått plass på lista over alt som er kult; verdenes mektigste mann må imidlertid slå seg til takke med en 64. plass, og blir dermed slått av blant andre John Lennon, som ifølge britene er 59. kulest i verden. Beatlesstjerna må imidlertid selv se seg slått av flere nyere artister, blant andre Cheryl Cole, som kommer inn på en 48. plass.

Hva er kul? Ifølge Blindheim vil man alltid få sprikende resultater når man spør et utvalg personer om hva som er kult. Grunnen til dette er at folk legger ulike ting i selve kulhetsbegrepet.

 TIENDEPLASS:  Facebook får en 10. plass i kåringen av de kuleste tingene i verden. FOTO:THOMAS COEX/ FP PHOTO/ SCANPIX
TIENDEPLASS: Facebook får en 10. plass i kåringen av de kuleste tingene i verden. FOTO:THOMAS COEX/ FP PHOTO/ SCANPIX Vis mer

-Å være kul betyr jo egentlig å ha en bestemt holdning. Hvis du er kul, er du avslappet og alltid på høyde med situasjonen. John Lennon var kul. Mick Jagger var det ikke, han var altfor frenetisk.

Blindheim mener derfor det blir feil å bruke begrepet kul om ting som iPhone og iPod.

— Et produkt kan jo strengt tatt ikke ha en bestemt holdning. En iPod kan ikke ta ting kult, sier han.

 FØRTINIENDEPLASS: Denne bilen, en Lamborghini Diablo, er den 49. kuleste tingen i verden. FOTO:CARLOS OSORIO/AP/SCANPIX
FØRTINIENDEPLASS: Denne bilen, en Lamborghini Diablo, er den 49. kuleste tingen i verden. FOTO:CARLOS OSORIO/AP/SCANPIX Vis mer

Hva synes du er kulest i verden?