KRITISERER KONKURRENTEN: Blackberry-sjef Thorsten Heins mener Iphone er utdatert og ikke lar brukerne multitaske. Foto: Tomothy A. Clary / AFP Photo / NTB Scanpix
KRITISERER KONKURRENTEN: Blackberry-sjef Thorsten Heins mener Iphone er utdatert og ikke lar brukerne multitaske. Foto: Tomothy A. Clary / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Iphone er utdatert og Apple er lite innovative

Blackberry-sjefen går i strupen på konkurrenten idet han lanserer sin nye smarttelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Apple er ikke innovative og en Iphone kan ikke gjøre flere ting på en gang, hevder Thorsten Heins, sjef for Blackberry.

- Den er fortsatt den samme. Den har en slags kronologisk måte å jobbe på, og det vil ikke folk ha lenger. Folk vil kunne multitaske, sier han om Iphonen.

Kritikken mot konkurrenten kom torsdag denne uka, rett før Blackberry selv lanserte sin nye touchscreen-telefon Z10. Iphone er rett og slett utdatert, hevdet Blackberry-sjefen.

Z10 gir brukerne mulighet til å kikke på e-post eller andre meldinger uten å gå ut av applikasjonen du holder på med, forklarte Heinz under lanseringen.

Tøff konkurranse Telefonen Z10 er den første av Blackberrys telefoner som bruker programvaren BB10, som i utgangspunktet var ventet for omtrent et år siden.

Blackberry lanserer også en telefon med den nye programvaren og tradisjonelt knappetastatur, noe mange av Blackberrys kunder sannsynligvis vil foretrekke.

Heins forteller imidlertid at telefonen Q10 med knappetastatur er noe forsinket.

Blackberry, som tidligere hadde 46 prosent av markedet, står nå overfor en stor utfordring med telefonene Z10 og Q10. Om kun en måned kommer Samsungs nye Galaxy S4, som forventes å selge godt, på markedet i USA og flere andre steder.

Heins innrømmer at Iphone var revolusjonerende for fem år siden, men hevder at den nå ikke utvikler seg raskt og godt nok.

Iphone har omtrent 38 prosent av smarttelefonmarkedet i USA, mens Blackberry har 5,9 prosent.

100 000 apper Blackberry-sjefen er likevel positiv, og sier at de salget i andre land er oppmuntrende.

- Jeg blir mer og mer begeistret hver dag. Jeg må virkelig passe på at jeg holder beina på jorda, og ikke mister kontakt med virkeligheten. Det er så viktig for selskapet å se at folk kjøper produktet, etter at vi for 30 måneder siden ble fortalt at vi ville være konkurs halvveis.

Det er allerede klart at over 100 000 applikasjoner blir tilgjengelige for det nye Blackberry 10-systemet, noe som er 30 000 mer enn hva selskapet selv hevdet brukerne ville kunne velge mellom for sju uker siden, skriver digi.no.

- Evnen til å tiltrekke seg og opprettholde utviklerstøtte er livsnerven for enhver mobilplattform, og det er ikke noe som bare skjer. Denne prosessen er et resultat av BlackBerrys tidlige og innovative engasjement med utviklere globalt og den innovative arkitekturen i selve plattformen, mener John Jackson, en forskningsdirektør i analyseselskapet IDC, i en pressemelding

UTDATERT?: Apple har en betydelig større del av smarttelefonmarkedet enn Blackberry. Foto: Mark Ralston / AFP Photo / NTB Scanpix
UTDATERT?: Apple har en betydelig større del av smarttelefonmarkedet enn Blackberry. Foto: Mark Ralston / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer