iPhone hackes med SMS

Kan ta fullstendig kontroll over alle iPhone-telefoner i verden.

SÅRBAR: Forskere har avslørt en sårbarhet i iPhone. En SMS-er alt som skal til før telefonen er fullstendig kontrollert av hackere. Foto: Sigrurd Fandango /Dagbladet.
SÅRBAR: Forskere har avslørt en sårbarhet i iPhone. En SMS-er alt som skal til før telefonen er fullstendig kontrollert av hackere. Foto: Sigrurd Fandango /Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Under datasikkerhets-konferansen Black Hat i Las Vegas, demonstrerte forskere ved CNET hvordan en hacker kan ta kontroll over en iPhone kun hjelp av spesielle SMS-meldinger.

Dette innebærer av datasnoken kan gjøre telefonen ubrukelig, sende tekstmeldinger, ringe og skru på kameraets video- og lydfunksjoner.

Nettstedet Forbes.com skriver på sine sider at dersom du mottar en tekstmelding der den eneste beskjeden som dukker opp i displayet er en liten firkant, bør du skru av telefonen, Raskt!

Angrepet utføres ved å sende hundrevis av SMS-kontrollmeldinger, hvor bare den første meldingen kan bli sett.

Det eneste som kreves for å gjennomføre angrepet er et telefonnummer.Det er CNET-forskerne Collin Mulliner og Charlie Miller som har funnet sårbarheten i telefonen. En minnekorrupsjonsfeil eksisterer i måten iPhone håndterer SMS-meldinger på.

Apple slapp fredag en sikkerhetsoppdatering til iPhone, versjon 3.01, som skal hindre hackerne i å få urettmessig tilgang til andres telefoner via sms-metoden.

Elinor Mills er skribent for CNET News og stilte sin iPhone til disposisjon for forskerne.- Selv om en angriper kan utnytte telefonen til å ringe, stjele data, sende tekstmeldinger og gjøre alt det jeg kan gjøre med min iPhone, var forskerne greie og gjorde telefonen bare midlertidig ubrukelig, skriver Mills på CNET News sine nettsider.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer