iPhone hackes med SMS

Kan ta fullstendig kontroll over alle iPhone-telefoner i verden.

SÅRBAR: Forskere har avslørt en sårbarhet i iPhone. En SMS-er alt som skal til før telefonen er fullstendig kontrollert av hackere. Foto: Sigrurd Fandango /Dagbladet.
SÅRBAR: Forskere har avslørt en sårbarhet i iPhone. En SMS-er alt som skal til før telefonen er fullstendig kontrollert av hackere. Foto: Sigrurd Fandango /Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under datasikkerhets-konferansen Black Hat i Las Vegas, demonstrerte forskere ved CNET hvordan en hacker kan ta kontroll over en iPhone kun hjelp av spesielle SMS-meldinger.

Dette innebærer av datasnoken kan gjøre telefonen ubrukelig, sende tekstmeldinger, ringe og skru på kameraets video- og lydfunksjoner.

Nettstedet Forbes.com skriver på sine sider at dersom du mottar en tekstmelding der den eneste beskjeden som dukker opp i displayet er en liten firkant, bør du skru av telefonen, Raskt!

Angrepet utføres ved å sende hundrevis av SMS-kontrollmeldinger, hvor bare den første meldingen kan bli sett.

Det eneste som kreves for å gjennomføre angrepet er et telefonnummer.

Det er CNET-forskerne Collin Mulliner og Charlie Miller som har funnet sårbarheten i telefonen. En minnekorrupsjonsfeil eksisterer i måten iPhone håndterer SMS-meldinger på.

Apple slapp fredag en sikkerhetsoppdatering til iPhone, versjon 3.01, som skal hindre hackerne i å få urettmessig tilgang til andres telefoner via sms-metoden.

Elinor Mills er skribent for CNET News og stilte sin iPhone til disposisjon for forskerne.

- Selv om en angriper kan utnytte telefonen til å ringe, stjele data, sende tekstmeldinger og gjøre alt det jeg kan gjøre med min iPhone, var forskerne greie og gjorde telefonen bare midlertidig ubrukelig, skriver Mills på CNET News sine nettsider.