AVSLØRT:  Her blir kvinnen avslørt av en spionapp idet hun prøver å låse opp telefonen. Foto: Sussex Police
AVSLØRT: Her blir kvinnen avslørt av en spionapp idet hun prøver å låse opp telefonen. Foto: Sussex PoliceVis mer

Iphone-tyv tatt på fersken

Britisk politi ettersøker kvinne avslørt av spion-app.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinnelig Iphone-tyv ble i forrige uke avslørt av en spion-app, som aktiveres dersom telefonen blir stjålet. Bildet er lagt ut av Sussex Police, som ønsker tips om kvinnens identitet.

Spion-app - Kameraets eier har en ganske kul app som tar et bilde om noen prøver å låse opp telefonen, og plasserer dem på et kart, og så sendes all informasjonen på mail, sier politimann Gavin Crute på hjemmesiden til Sussex Police.

Telefonen ble stjålet fra en nattklubb i Brighton tidligere i Desember, men politiet legger først nå ut bilde av tyven, ifølge Daily Mail.

- Vi vet ikke om det er denne kvinnen som stjal kameraet, men hun har tydeligvis noe med det å gjøre, sier Crute.

Kan finne telefonen Det finnes en rekke tyveri-apper for både Iphone, Android og Windows-telefoner. Appen denne telefoneieren hadde heter Igotya, og blir aktivert hvis noen taster inn feil pin-kode.

Eieren får da kartinformasjon og et bilde på mail, i tillegg til at en automatisk melding sendes til telefonen. Meldingen ber tyven vennligst returnere telefonen til sin eier.

Tidligere i år skrev Dagbladet om Rakel (35) som sporet opp en vesketyv ved hjelp av mobilen. Etter telefonen hennes ble stjålet fra et hotell i Oslo sentrum, brukte hun sporings-appen på telefonen til å følge etter tyven.

Det finnes også spion-apper som ikke bare sporer opp telefonen din, men som også lar deg sende kodede meldinger til dine venner eller ta opp alle telefonsamtaler. Andre gjør at telefonen aktiverer kamera og lydopptak på grunn av lyd eller bevegelse.