Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Iqbal slippes fri

En pakistansk dommer har bestemt at faren til Rahila Iqbal kan slippes fri mot kausjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PAKISTAN/OSLO (Dagbladet.no): Azhar Iqbal har sittet fengslet i Pakistan siden 7. juni mistenkt for medvirkning til drapet på sin datter Rahila. Familien har hele tiden hevdet at Rahila ble drept i en bilulykke, men politiet etterforsker saken som er mulig drap.

I dag bestemte en dommer i Mandi-Bahauddin at norske Azhar Iqbal kan slippe ut av fengsel mot kausjon. Han kan gå fri straks beløpet er innbetalt. Men han kan ikke reise til Norge. Dommeren har nemlig ikke tatt stilling til om Azhar kan få tilbake passet sitt. Det skjer først på onsdag, i følge Azhars norske bistandsadvokat Abid Raja.

- Kausjonen er satt til 100.000 rupies, noe som tilsvarer 10.000 kroner, sier dommer Khalid Mahmood i Mandi-Bahauddin på telefon til Dagbladet.no.

Familien trenger ikke å stille med kontanter, det holder at de pansetter verdier for et tilsvarende beløp.


Fri i morgen

Norske Akthar Chaudry har vært i Pakistan hos familien siden faren og bestefaren ble fengslet. Han var i retten i dag og fikk nyheten om kausjon. Han sier til Dagbladet.no at beløpet ble satt til 200.000 rupies.

- Det er et helt annet system her. Vi må organisere pansettelse av for eksempel husdyr eller eiendom. Det rekker vi ikke før retten stenger klokken 15 i dag. Vi håper å få det til i morgen slik at han kan slippe fri, sier Chaudry til Dagbladet.no.

Chaudry har ennå ikke fått snakket med Azhar og vet ikke om han får beskjed. Han har ikke fått møtt ham siden han ble flyttet over til et annet fengsel.

FENGSLET: Faren til Rahila, Azhar Iqbal, i arresten i Mandi-Bahaudi i Pakistan under tøffe forhold. Han ble etterhvert overført til arresten. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
FENGSLET: Faren til Rahila, Azhar Iqbal, i arresten i Mandi-Bahaudi i Pakistan under tøffe forhold. Han ble etterhvert overført til arresten. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Foreløpig har ikke politiet klart å fremskaffe et eneste solid bevis for at det er noe annet enn en ulykke. Derimot har rettsmedisinere påvist at Rahila hadde beroligende midler i kroppen og at det ble funnet sæd på henne. Begge disse opplysnigene styrker politiets mistanke.

Sjåføren og bestefaren til Rahila sitter fortsatt i fengselet. Dommeren har ikke godkjent kausjon for de to.

Faren til Rahila var i Norge da hun døde mens hun var på besøk hos familien i Pakistan.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!