IRA skulle drepe Diana og Charles

LONDON (NTB-Reuters): Et tidligere IRA-medlem og drapsdømt, senere politityster, hindret et attentatforsøk mot prinsesse Diana og prins Charles i et teater i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sean O'Callaghan heter mannen som forteller dette i sine memoarer, som går som føljetong i avisen the Daily Telegraph.

Han hadde ordre om å forberede et bombeattentat mot de kongelige i 1983, men hindret det ved å få britisk politi til å gå ut med en advarsel om at han befant seg i landet. Dermed kunne han avlyse oppdraget uten at IRA fikk mistanke, forteller han i avisen i går.

Etter å ha blitt en ledende skikkelse i IRA, forlot han geriljaen i 1975 fordi han var «lut lei hele tullet». Han meldte seg til tjeneste igjen i 1979, men da for å motarbeide organisasjonen.

O'Callaghan ble sendt til London i 1983 for å forberede attentatet mot de kongelige. Attentatet var hevn for den britiske regjeringens avvisning av kravene fra sultestreikende IRA-fanger, en sultestreik som kostet ti av dem livet.

Siden han ble løslatt fra fengsel for halvannet år siden har O'Callagan markert seg i aviser og tv som en sterk IRA-kritiker.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer