Irak: - Den USA-ledede koalisjonen er for treig

Klarer ikke å bekjempe IS.

FÅR OPPLÆRING:  Irakiske politimenn hever våpnene sine under en treningsseanse i Barbarash-distriktet, 30 kilometer nordøst for Mosul. Målet er å ta tilbake Mosul, som er under kontroll av terrorgruppa IS, den såkalte islamske staten. Foto: Safin Hamed/Afp/Scanpix
FÅR OPPLÆRING: Irakiske politimenn hever våpnene sine under en treningsseanse i Barbarash-distriktet, 30 kilometer nordøst for Mosul. Målet er å ta tilbake Mosul, som er under kontroll av terrorgruppa IS, den såkalte islamske staten. Foto: Safin Hamed/Afp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Iraks statsminister Haider al-Abadi kritiserer den USA-ledede koalisjonen som kjemper mot Den islamske staten (IS), for å være treig med å gi støtte til den irakiske hæren.

Ekstremistgruppen IS erobret i fjor store områder i Irak og Syria. Siden henholdsvis august og september har den USA-ledede koalisjonen gjennomført luftangrep mot IS-stillinger i begge land. Koalisjonen gir også militær støtte til irakiske styrker.

Opplæring og våpen - Den internasjonale koalisjonen er veldig treig med dens støtte og trening av hæren i Irak, sier Abadi under et møte med journalister i Egypts hovedstad Kairo.

- Denne støtten er veldig treig, men de siste to ukene har det vært en akselerasjon, erkjente han. Statsministeren ber imidlertid om «ytterligere akselerasjon» i hjelpen til den irakiske hæren.

Amerikanske tjenestemenn sier den irakiske hæren blir lært opp og utstyrt med våpen til å sette i gang en stor motoffensiv senere i 2015, men at i mellomtiden bruker den internasjonale koalisjonen flyangrep for å øke presset mot IS' forsyningslinjer.

Tre år I et intervju med Reuters sier Abadi at Irak kan komme til å trenge tre år på å gjenoppbygge og omorganisere militæret i landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.