Irak: - Tyrkia er blitt en fiendtlig stat

Beskylder Tyrkia bor å blande seg inn i Iraks politikk.

KRITIKK MOT TYRKIA: Statsminister i Irak, Nuri al-Maliki, beskylder sin tyrkiske kollega å blande seg inn i Iraks affærer og for sekterisme. Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
KRITIKK MOT TYRKIA: Statsminister i Irak, Nuri al-Maliki, beskylder sin tyrkiske kollega å blande seg inn i Iraks affærer og for sekterisme. Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP PHOTO / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyrkia er på vei til å bli en «fiendtlig» stat i Midtøsten, mener Iraks statsminister Nuri al-Maliki.

Han beskylder sin tyrkiske kollega Tayyip Recep Erdogan for å blande seg inn i Iraks affærer og for sekterisme.

- Dersom han insisterer på å fortsette denne politikken, vil det ødelegge for Tyrkias interesser og gjøre landet til et fiendtlig stat for alle, sier Maliki i en uttalelse på sine hjemmesider.

Uttalelsen ble lagt ut etter at Erdogan torsdag beskyldte Maliki for å innta en «egosentrisk holdning» i irakisk politikk, etter et møte med presidenten i de selvstyrte kurdiske områdene nord i Irak, Massud Barzani.

- Statsministerens behandling av sine koalisjonspartnere og hans egosentriske tilnærming til irakisk politikk er til stor bekymring for sjiamuslimske grupper, Barzani og Iraqiya-gruppa, sa Erdogan ifølge lokale medier.

(NTB)