Irak angrep Kuwait

I formiddag avfyrte Irak fire Scud-raketter mot mål i Kuwait. Amerikanerne svarte med Patriotraketter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 10.30 i formiddag gikk alarmen i de militære leirene amerikanerne har i den kuwaitiske ørkenen. Soldater i Iwo Jima-leiren kunne med egne øyne se en grønn rakett fly over leiren.

Da ble soldatene sendt i bomberommene og ble beordret i beskttelsesdraktene mot kjemiske angrep, forteller CNNs Sanjay Gupta som befinner seg i Iwo Jima-leiren.

Gupta sier at det var umulig å se hvor raketten traff, men de kunne høre et høyt og tydelig smell i det fjerne.

Militære kilder bekrefter at to Scud-raketter passerte leiren, og falt ned i ørkenen uten å gjøre skade på verken materiell eller liv. Det var lenge usikkert om rakettene hadde stridshoder med biologisk eller kjemisk materiale, men militære kilder har avkreftet dette.

To timer senere gikk alarmen igjen. To nye raketter ble rapportert på vei mot Kuwait By. Minst en av dem skal ha blitt skutt ned av amerikanske Patriot-raketter.

TV meldte at situasjonen var svært farlig og at folk burde holde seg innendørs. All normal kringkasting ble avbrutt og TV viste bare bildet av en sirene.

En halv time etter at alarmen gikk i den kuwaitiske hovedstaden ble faren over-signalet gitt. Alarmen skapte tilløp til panikk i Kuwait.

Ifølge CNN vil amerikanerne svare på angrepet i løpet av ganske kort tid. Det kan bety at det varslede massive flyangrepet begynner allerede i kveld eller natt.