Irak bekrefter syriske luftangrep mot ISIL

Syria benekter dette selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Iraks statsminister, Nuri al-Malik, har til BBC bekreftet at Syria har gjenomført en rekke luftangrep mot irakiske opprørere innenfor irakisk terrotorium denne uka.

Rundt viktig grenseby Presidenten sier syriske jagerfly har bombet opprørerposisjoner rundt grensebyen Qaim på tirsdag. Statlige medier i Syria på sin side benekter at de har gjennomført noe luftangrep.

Jihadgruppen ISIL tok i helga den strategisk viktige grensebyen Qaim, i en offansiv mot flere viktige byer i Vest-Irak. At ISIL nå kontrollerer både Qaim og grenseposten på den syriske siden, gjør at de fritt kan frakte våpen og personell mellom sine avdelinger i de to konfliktherjede landene.

- Sivile offer Flere kilder melder også at det syriske angrepet mot Qaim skal ha misset på ISILs hovedbase og drepte 30 sivile.

Maliki forteller til BBC at han ikke hadde spurt Syria om disse angrepene, men at han likevel «ønsket» angrep mot ISIL velkommen.

USA har tidligere advart Syria mot å gå inn i Irak.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer